Stegt sild med sennep og hyldeblomstvinaigrette

fork and spoon
Frokost
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

8 stk. ferske sild uden ben
2 spsk. dijonsennep eller grov sennep med sennepskorn
Salt
8 estragonstilke
2 dl rugmel til panering
smør og olie til stegning

Hyldeblomst vinaigrette:
2 spsk. hyldeblomstsaft
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
Salt og kværnet peber

Kartoffelsalat:
800 g kogte kartofler med skræl i halve
100 g radiser i skiver
1 potte purløg i 1 cm stykker

Sådan gør du

Bland alle ingredienser til hyldeblomstdressingen sammen.
Kom kartofler, radiser og purløg i et stort fad.
Skyl og dup sildefileter med køkkenrulle. Klip rygfinnen af.
Placer sildefileterne med skindsiden nedad og smør 1 tsk. sennep på hver, krydr med salt og et par estragonkviste. Lukkes og vendes i rugmel. Varm smør og olie op ved medium varme og steg sildene i ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegte. Vendes kun 1 gang.
Lige inden servering, hæld dressing på kartoffelsalaten og server med de lune stegte sild.

Tip:
Smager også dejligt på et stykke groft rugbrød til frokost.