HjemOpskrifterStegt sild med sennep og hyldeblomstvinaigrette

Stegt sild med sennep og hyldeblomstvinaigrette

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 benfri sild
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 tsk salt
  • 8 frisk estragon
  • 2 dl rugmel til panering
  • smør og olie til stegning
Hyldeblomst vinaigrette
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • salat & groftkværnet peber
Kartoffelsalat:
  • 800 g kogte kartofler med skræl i halve
  • 100 g radiser i skiver
  • 1 bundt purløg i 1 cm stykker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland alle ingredienser til hyldeblomstdressingen sammen.

  • 2.
    Kom kartofler, radiser og purløg i et stort fad.

  • 3.
    Skyl og dup sildefileter med køkkenrulle.

  • 4.
    Klip rygfinnen af.

  • 5.
    Placer sildefileterne med skindsiden nedad og smør 1 tsk. sennep på hver, krydr med salt og et par estragonkviste.

  • 6.
    Lukkes og vendes i rugmel.

  • 7.
    Varm smør og olie op ved medium varme og steg sildene i ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegte.

  • 8.
    Vendes kun 1 gang.

  • 9.
    Lige inden servering, hæld dressing på kartoffelsalaten og server med de lune stegte sild.

  • 10.
    Tip: Smager også dejligt på et stykke groft rugbrød til frokost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6105 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
479 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.4 g
Protein: 10.2 %2.9 g
Kulhydrat: 66 %18.6 g
Fedt: 23.8 %3.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;