HjemOpskrifterStegt mørksej i bacon med spidskålssalat og stegte kartofler

Stegt mørksej i bacon med spidskålssalat og stegte kartofler

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g mørksejfileter
  • 4 skiver bacon
  • 4 rosmarinkviste
  • 2 spsk rapsolie
Spidskålssalat:
  • 1 hakket spidskål med blandet grønt
  • 1 rødløg
  • 10 semidried tomater
  • friskpresset citronsaft
  • olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Del mørksej i 4 portionsstykker.

  • 2.
    Rul bacon og rosmarin omkring fiskestykkerne og krydr med peber.

  • 3.
    Fordel fiskestykkerne i et ovnfast fad og dryp med rapsolie.

  • 4.
    Sæt fadet til side.

  • 5.
    Skræl og del kartofler i mindre stykker.

  • 6.
    Kog dem i saltet vand i 10 min.

  • 7.
    Hæld vandet fra og ryst gryden grundigt.

  • 8.
    Vend kartoflerne med olie og rist dem ved 200° C i ca. 25 min. til de er gyldne og sprøde.

  • 9.
    Sæt fadet med fisk i ovnen og steg dem samtidig med kartoflerne i ca. 15 min.

  • 10.
    Snit spidskål i strimler, hak rødløget fint og bland det sammen med stykker af semi dried tomater.

  • 11.
    Bland citronsaft og olivenolie med salt og peber og vend det i salaten.

  • 12.
    Servér med fisk og stegte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6301 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 40.2 %9.3 g
Kulhydrat: 26.1 %6.0 g
Fedt: 33.7 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;