HjemOpskrifterStegt andebryst med svampe, brombær og puré af ovnristede gulerødder

Stegt andebryst med svampe, brombær og puré af ovnristede gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg gulerod
  • 100 g flødeost naturel
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 andebryster med skind (gerne berberiand)
  • 300 g svampe (fx shitake eller markchampignon)
  • 100 g grønkål
  • 125 g brombær (friske eller frosne)

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub eller skræl gulerødderne, og vend dem i olivenolie og lidt salt og peber.

  • 2.
    Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 40 min. ved 180 °C.

  • 3.
    Blend dem sammen med flødeost med en stavblender, og smag blandingen til med salt og peber.

  • 4.
    Krydr andebrysterne med salt og peber, og steg dem med brystsiden nedad i en tør pande i 5 min.

  • 5.
    Vend og steg 5 min. mere, og gentag så med 5 min. på hver side igen.

  • 6.
    Dette sikrer en jævn stegning, så brystet bliver flot rosa hele vejen igennem.

  • 7.
    Lad kødet trække i 5 min., inden det skæres i skiver.

  • 8.
    Del svampene i halve, eller skær dem i tykke skiver.

  • 9.
    Pluk kålen i små stykker.

  • 10.
    Gem lidt af andefedtet i panden, og steg svampe og kål sammen i 5-6 min.

  • 11.
    Krydr med lidt salt og peber, og kom til sidst brombærrene i, og varm dem igennem.

  • 12.
    Servér sammen med and og gulerodspuré.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6454 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
288 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 37.8 %6.4 g
Kulhydrat: 23.6 %4.0 g
Fedt: 38.6 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;