HjemOpskrifterStegt and med aspargeskartofler og appelsin

Stegt and med aspargeskartofler og appelsin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 and
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
ovnstegte kartofler med appelsin:
  • 1.2 kg aspargeskartofler
  • 2 spsk andefedt eller olivenolie
  • 5 rosmarinkviste
  • 1 tsk havsalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • skal fra 2 appelsiner
  • 1.5 dl appelsinjuice
  • 1 dl cognac
  • 0.5 dl rørsukker

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl anden både indvendigt og udvendigt.

  • 2.
    Dup den tør med køkkenrulle, og gnid den godt ind med groft salt og peber.

  • 3.
    Sæt anden på en rist i en bradepande.

  • 4.
    Giv den 2,5-3 timer ved 160°C i ovnen med varmluft.

  • 5.
    Tag herefter anden ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den parteres i mindre stykker.

  • 6.
    Bland aspargeskartofler med rosmarin, salt, peber og andefedt eller olivenolie.

  • 7.
    Skræl appelsinskallen af 2 hele appelsiner med en tyndskræller.

  • 8.
    Skær tynde strimler af appelsinskallen.

  • 9.
    Bland halvdelen af appelsinskallerne sammen med kartoflerne, og stil det i ovnen ved 160°C varmluft i 1 time, til de er møre.

  • 10.
    Kog appelsinjuice, cognac og rørsukker i 5 minutter, og vend herefter blandingen sammen med de stegte kartofler.

  • 11.
    Kom resten af appelsinskallen over kartoflerne og giv dem yderligere 15 minutter ved 160°C varmluft lige inden servering.

  • 12.
    Lår, vinger, brystkød skæres fra anden og skæres i skiver.

  • 13.
    Anret gerne på de varme kartofler med appelsinskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25847 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 49.2 %13.5 g
Kulhydrat: 20.6 %5.7 g
Fedt: 26.5 %3.3 g
Alkohol: 3.7 %0.6 g
;