Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stegt and med aspargeskartofler og appelsin
Stegt and med aspargeskartofler og appelsin
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 and
1 spsk salt
2 tsk friskkværnet peber
ovnstegte kartofler med appelsin:
1.2 kg aspargeskartofler
2 spsk andefedt eller olivenolie
5 rosmarinkviste
1 tsk havsalt
0.5 tsk friskkværnet peber
skal fra 2 appelsiner
1.5 dl appelsinjuice
1 dl cognac
0.5 dl rørsukker
Sådan gør du
1.
Skyl anden både indvendigt og udvendigt.
2.
Dup den tør med køkkenrulle, og gnid den godt ind med groft salt og peber.
3.
Sæt anden på en rist i en bradepande.
4.
Giv den 2,5-3 timer ved 160°C i ovnen med varmluft.
5.
Tag herefter anden ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den parteres i mindre stykker.
6.
Bland aspargeskartofler med rosmarin, salt, peber og andefedt eller olivenolie.
7.
Skræl appelsinskallen af 2 hele appelsiner med en tyndskræller.
8.
Skær tynde strimler af appelsinskallen.
9.
Bland halvdelen af appelsinskallerne sammen med kartoflerne, og stil det i ovnen ved 160°C varmluft i 1 time, til de er møre.
10.
Kog appelsinjuice, cognac og rørsukker i 5 minutter, og vend herefter blandingen sammen med de stegte kartofler.
11.
Kom resten af appelsinskallen over kartoflerne og giv dem yderligere 15 minutter ved 160°C varmluft lige inden servering.
12.
Lår, vinger, brystkød skæres fra anden og skæres i skiver.
13.
Anret gerne på de varme kartofler med appelsinskal.
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25847 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
49.2 %
13.5 g
Kulhydrat:
20.6 %
5.7 g
Fedt:
26.5 %
3.3 g
Alkohol:
3.7 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;