Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Stegt and med aspargeskartofler og appelsin

Bedømmelse (1)
120+ min
4 personer

Ingredienser

1 optøet and (ca. 3000 g)

1 spsk salt

2 tsk kværnet peber

 

Ovnstegte kartofler med appelsin:

1,2 kg aspargeskartofler

2 spsk andefedt eller olivenolie

5 kviste rosmarin

1 tsk seasalt

½ tsk kværnet peber

Skal af 2 usprøjtede appelsiner

1½ dl appelsinjuice

1 dl cognac

½ dl rørsukker

Skyl den optøede and både indvendigt og udvendigt. Dup den tør med køkkenrulle, og gnid den godt ind med groft salt og peber. Sæt anden på en rist i en bradepande. Giv den 2,5-3 timer ved 160°C i ovnen med varmluft. Tag herefter anden ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den parteres i mindre stykker.

Bland aspargeskartofler med rosmarin, salt, peber og andefedt eller olivenolie. Skræl appelsinskallen af 2 hele appelsiner med en tyndskræller. Skær tynde strimler af appelsinskallen. Bland halvdelen af appelsinskallerne sammen med kartoflerne, og stil det i ovnen ved 160°C varmluft i 1 time, til de er møre. Kog appelsinjuice, cognac og rørsukker i 5 minutter, og vend herefter blandingen sammen med de stegte kartofler. Kom resten af appelsinskallen over kartoflerne og giv dem yderligere 15 minutter ved 160°C varmluft lige inden servering.

Lår, vinger, brystkød skæres fra anden og skæres i skiver. Anret gerne på de varme kartofler med appelsinskal.

 

Energi pr. person: 5608 kJ/1335 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,0 g
Kulhydrat: 10,0 g
Fedt: 11,0 g
Alkohol: 6,0 g

Stegt and med aspargeskartofler og appelsin

Skyl den optøede and både indvendigt og udvendigt. Dup den tør med køkkenrulle, og gnid den godt ind med groft salt og peber. Sæt anden på en rist i en bradepande. Giv den 2,5-3 timer ved 160°C i ovnen med varmluft. Tag herefter anden ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den parteres i mindre stykker.

Bland aspargeskartofler med rosmarin, salt, peber og andefedt eller olivenolie. Skræl appelsinskallen af 2 hele appelsiner med en tyndskræller. Skær tynde strimler af appelsinskallen. Bland halvdelen af appelsinskallerne sammen med kartoflerne, og stil det i ovnen ved 160°C varmluft i 1 time, til de er møre. Kog appelsinjuice, cognac og rørsukker i 5 minutter, og vend herefter blandingen sammen med de stegte kartofler. Kom resten af appelsinskallen over kartoflerne og giv dem yderligere 15 minutter ved 160°C varmluft lige inden servering.

Lår, vinger, brystkød skæres fra anden og skæres i skiver. Anret gerne på de varme kartofler med appelsinskal.

 

Energi pr. person: 5608 kJ/1335 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,0 g
Kulhydrat: 10,0 g
Fedt: 11,0 g
Alkohol: 6,0 g