HjemOpskrifterSteaksandwich med tartarsauce

Steaksandwich med tartarsauce

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Steak
  • 1.2 kg Freygaard okseculotter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort friskkværnet peber
  • 20 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
Tartarsauce
  • 1 lille rødløg
  • 5 cornichoner
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk hakket purløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 tsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 0.5 citron (usprøjtet)
Tilbehør
  • 2 baguette eller flutes
  • 2 hjertesalat
  • 2 tomater
  • 1 Bunch brøndkarse

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Afpuds culottestegen, skær et rudemønster på fedtsiden og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Brun stegen af på en varm pande med lidt smør, så den får en gylden farve.

  • 3.
    Kom den herefter i et ildfast fad med hvidløg og timian.

  • 4.
    Tilbered stegen i en forvarmet ovn på 170 grader, til kernetemperaturen er mellem 58-60 grader.

  • 5.
    Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres i tynde skiver.

  • 6.
    Hak rødløg, cornichoner, kapers, purløg og dild.

  • 7.
    Bland det hele sammen med mayonnaise, sennep, citronsaft, citronskal og peber.

  • 8.
    Del begge baguetter i to, og rist dem på en varm pande, så de bliver sprøde.

  • 9.
    Smør brødet med tartarsauce, og top med salatblade, tomatskiver, skiver af culottestegen og brøndkarse.

  • 10.
    Pynt evt. med ekstra tartarsauce.

  • 11.
    Luk sandwichen, og servér straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21168 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
755 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 25.2 %11.2 g
Kulhydrat: 36.3 %16.1 g
Fedt: 38.5 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;