Squash-risotto med mascarpone og bagt torsk

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Squash-risotto med mascarpone og bagt torsk
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 skalotteløg

1 stilk bladselleri

1 squash

1 fed hvidløg

2 spsk. smør

250 g risottoris, f.eks. arborio

1½ dl hvidvin

7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon

150 g mascarpone

Salt og hvid peber

1 håndfuld basilikumblade

600 g torskefilet uden skind

Sådan gør du

Hak skalotteløg, bladselleri og hvidløg fint. Riv squashen groft. Smelt smørret i en gryde, og svits løg, bladselleri og squash et par minutter. Tilsæt hvidløg og ris, og steg et minut. Tilsæt hvidvin, og begynd at tilsætte bouillon lidt ad gangen. Rør i risene undervejs, og lad dem opsuge væden, før der tilsættes nyt. Fortsæt til væden er brugt, og risene er kogt færdig – der skal stadig være lidt bid i dem. Det tager ca. 15 min. Rør mascarponen i, og smag til med salt og peber. Kom hakket basilikum i til sidst. Imens deles fisken i portionsstykker og kommes i et ovnfast fad. Krydr med lidt salt og peber, og bag fisken i 12 min. ved 180°C. Servér fisken oven på risottoen. 

 

Energi pr. person: 2589KJ/619Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,2 g. 
Kulhydrat: 10,6 g. 
Fedt: 4,1 g.