HjemOpskrifterSquash-risotto med mascarpone og bagt torsk

Squash-risotto med mascarpone og bagt torsk

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 skalotteløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 grøn squash
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 250 g risottoris f.eks. arborio
  • 1.5 dl hvidvin
  • 7 dl hønsebouillon
  • 150 g mascarpone
  • salt og hvid peber
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 600 g torskefileter uden skind

Sådan gør du

  • 1.
    Hak skalotteløg, bladselleri og hvidløg fint.

  • 2.
    Riv squashen groft.

  • 3.
    Smelt smørret i en gryde, og svits løg, bladselleri og squash et par minutter.

  • 4.
    Tilsæt hvidløg og ris, og steg et minut.

  • 5.
    Tilsæt hvidvin, og begynd at tilsætte bouillon lidt ad gangen.

  • 6.
    Rør i risene undervejs, og lad dem opsuge væden, før der tilsættes nyt.

  • 7.
    Fortsæt til væden er brugt, og risene er kogt færdig – der skal stadig være lidt bid i dem. Det tager ca. 15 min.

  • 8.
    Rør mascarponen i, og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Kom hakket basilikum i til sidst.

  • 10.
    Imens deles fisken i portionsstykker og kommes i et ovnfast fad.

  • 11.
    Krydr med lidt salt og peber, og bag fisken i 12 min. ved 180°C.

  • 12.
    Servér fisken oven på risottoen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11161 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
541 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 21.8 %6.9 g
Kulhydrat: 36 %11.4 g
Fedt: 38.4 %5.6 g
Alkohol: 3.8 %0.7 g
;