HjemOpskrifterSquash-citronkage med birkes

Squash-citronkage med birkes

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g blødt smør (plus lidt ekstra til formen)
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 250 g groftrevet squash (ca. 1. medium squash)
  • 1 spsk blå birkes
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Citronglasur
  • 1 citron (saften heraf)
  • 150 g flormelis
  • 2 spsk blå birkes

Sådan gør du

  • 1.
    Riv skallen af citronerne, og pres saften af dem.

  • 2.
    Sæt til side.

  • 3.
    Rør smør og sukker sammen, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres.

  • 4.
    Tilsæt vanilje, squash, citronsaft, citronskal og birkes, og rør det sammen.

  • 5.
    Kom til sidst mel og bagepulver i, og rør dejen let sammen.

  • 6.
    Smør en springform på ca. 22 cm, og kom dejen i.

  • 7.
    Bag kagen i 40 min. ved 180 °C.

  • 8.
    Lad kagen køle af, og tag den ud af formen.

  • 9.
    Rør en glasur af citronsaft, flormelis og birkes, og kom den over kagen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16897 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1065 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 4.3 %2.7 g
Kulhydrat: 53.4 %33.5 g
Fedt: 42.3 %12.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;