Sprøde karbonader med krydderurtepanering og aspargeskartofler

clock
30-60 min
Sprøde karbonader med krydderurtepanering og aspargeskartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Karbonader 

600 g hakket svinekød 

80 g græskarkerner 

2 spsk friske timianblade 

2 spsk friske bredbladet persilleblade 

2 spsk friske rosmarinblade 

Salt og peber

50 g hvedemel 

100 g rasp, gerne panko rasp 

2 æg 

Smør og olie til stegning

 

Karrydressing 

2 dl creme fraiche 18 % 

1 tsk madras karry 

1 tsk dijonsennep 

1 tsk akaciehonning 

1/2 citron, saften

Salt og peber 

 

Hjertesalat

2 stk hjertesalathoveder 

200 g grønne bønner 

 

Aspargeskartofler 

600 g aspargeskartofler 

2 spsk god pesto (fx basilikum) 

Friske timiankviste
 

Sådan gør du

Del kødet i 4 lige store portioner og form dem til karbonader. Hak græskarkerner, rosmarin, timian og persille fint og bland urterne sammen med rasp i en passende skål. Krydr karbonaderne med salt og peber og vend dem nænsomt i mel og derefter i et par letpiskede æg. Vend dem til sidst i krydderurteraspen. Varm smør og olie op i en pande og steg karbonaderne gyldne og sprøde på begge sider, så karbonaderne er gennemstegte.

Rør alle ingredienserne til karrydressingen sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Pil de yderste blade af hjertesalaten, hvis de ikke er helt pæne. Skær hver hjertesalat i 6 lige store både og bryd dem evt. i mindre stykker. Nip bønnerne og blancher dem i 30 sekunder i letsaltet kogende vand. Hæld vandet fra og lad bønnerne køle helt af under rindende vand. Anret salaterne og bønner på et fad og server med dressingen ved siden. 

Vask kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter alt efter størrelse. Hæld vandet fra kartoflerne. Vend de kogte varme kartofler nænsomt med pestoen. Pynt med friske timiankviste. 

Servér karbonaderne med hjertesalat, dressing ved siden af og lune aspargeskartofler. 

 

Energi pr. person: 925 kJ / kcal 220

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 10 g 
Fedt: 15 g
Kulhydrat: 10 g