HjemOpskrifterSprøde karbonader med krydderurtepanering og aspargeskartofler

Sprøde karbonader med krydderurtepanering og aspargeskartofler

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Karbonader
  • 600 g hakket grisekød
  • 80 g græskar
  • 2 spsk friske timianblade
  • 2 spsk bredbladet persille
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • salt og sort peber
  • 50 g hvedemel
  • 100 g pankorasp
  • 2 æg
  • smør og olie til stegning
Karrydressing
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk madraskarry
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • Saften fra 0.5 citron
  • salt og peber
Hjertesalat
  • 2 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
Aspargeskartofler
  • 600 g aspargeskartofler
  • 2 spsk ff
  • timianblad

Sådan gør du

  • 1.
    Del kødet i 4 lige store portioner og form dem til karbonader.

  • 2.
    Hak græskarkerner, rosmarin, timian og persille fint og bland urterne sammen med rasp i en passende skål.

  • 3.
    Krydr karbonaderne med salt og peber og vend dem nænsomt i mel og derefter i et par letpiskede æg.

  • 4.
    Vend dem til sidst i krydderurteraspen.

  • 5.
    Varm smør og olie op i en pande og steg karbonaderne gyldne og sprøde på begge sider, så karbonaderne er gennemstegte.

  • 6.
    Rør alle ingredienserne til karrydressingen sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Pil de yderste blade af hjertesalaten, hvis de ikke er helt pæne.

  • 8.
    Skær hver hjertesalat i 6 lige store både og bryd dem evt. i mindre stykker.

  • 9.
    Nip bønnerne og blancher dem i 30 sekunder i letsaltet kogende vand.

  • 10.
    Hæld vandet fra og lad bønnerne køle helt af under rindende vand.

  • 11.
    Anret salaterne og bønner på et fad og server med dressingen ved siden.

  • 12.
    Vask kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter alt efter størrelse.

  • 13.
    Hæld vandet fra kartoflerne.

  • 14.
    Vend de kogte varme kartofler nænsomt med pestoen.

  • 15.
    Pynt med friske timiankviste.

  • 16.
    Servér karbonaderne med hjertesalat, dressing ved siden af og lune aspargeskartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17376 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 21.6 %9.1 g
Kulhydrat: 39.7 %16.7 g
Fedt: 38.7 %7.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;