4 personer
550 g lammefilet
25 g smør
salt og peber
Fransk vinaigrette:
2 fed hvidløg, knust
4 tsk. timian, frisk
1 tsk. honning
4 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. salt
½ tsk. peber, sort
1 dl olivenolie
Salat:
4 håndfulde salat, fx Radicchio i mindre stykker
100 g grønne asparges i mindre stykker
150 g agurk i strimler
200 g cherrytomat i halve
3 små forårsløg i strimler
Pynt:
40 g ristede pinjekerner
2 spsk. mynte, hakket
1 dl korianderblade friske
Rids fedtkanten på lammefileten og brun den godt på alle sider i smør på en pande. Krydr med salt og peber. Kom lammefileten i en bradepande og steg den i forvarmet ovn ved 200 grader° i 10 min. Lad den hvile tildækket 15 min. inden udskæring til salat.
Bland ingredienser sammen til en den franske vinaigrette.
Anret på 4 store tallerkener; raddichio, grønne asparges, strimler af agurk, cherrytomater, strimler af forårsløg. Gerne lidt i ”bunker” Fordel dressingen på hver tallerken. Skær kødet i tynde skiver og anret kødet i et hjørne af tallerkenen.
Pynt med ristede pinjekerner, frisk mynte og frisk koriander
Energi pr. person: 2087 Kj/ 497 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,8 g.
Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 10,5 g.