Sprød salat med lammefilet

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

550 g lammefilet

25 g smør

salt og peber

 

Fransk vinaigrette:

2 fed hvidløg, knust

4 tsk. timian, frisk

1 tsk. honning

4 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. salt

½ tsk. peber, sort

1 dl olivenolie

 

Salat:

4 håndfulde salat, fx Radicchio i mindre stykker

100 g grønne asparges i mindre stykker

150 g agurk i strimler

200 g cherrytomat i halve

3 små forårsløg i strimler

 

Pynt:

40 g ristede pinjekerner

2 spsk. mynte, hakket

1 dl korianderblade friske

Sådan gør du

Rids fedtkanten på lammefileten og brun den godt på alle sider i smør på en pande. Krydr med salt og peber. Kom lammefileten i en bradepande og steg den i forvarmet ovn ved 200 grader° i 10 min. Lad den hvile tildækket 15 min. inden udskæring til salat.

Bland ingredienser sammen til en den franske vinaigrette.

Anret på 4 store tallerkener; raddichio, grønne asparges, strimler af agurk, cherrytomater, strimler af forårsløg. Gerne lidt i ”bunker” Fordel dressingen på hver tallerken. Skær kødet i tynde skiver og anret kødet i et hjørne af tallerkenen.

Pynt med ristede pinjekerner, frisk mynte og frisk koriander

 

  

 

Energi pr. person:  2087 Kj/  497 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,8 g.
Kulhydrat: 2,3 g.

Fedt: 10,5 g.