HjemOpskrifterSpiloppernes spiselige adventskrans

Spiloppernes spiselige adventskrans

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 7 dl hvedemel
  • 175 g smør
  • 50 g gær
  • 2 spsk fint rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 2 store æg
fyld
  • 50 g rosiner
  • 0.5 dl portvin
  • 75 g mandler
  • 50 g stuevarmt smør
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 sammenpisket æg
  • perlesukker
  • hakkede mandel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret og kom det i en bageskål sammen med melet.

  • 2.
    Smuldr gæren ned i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg.

  • 3.
    Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtet viskestykke et lunt sted i en lille times tid.

  • 4.
    Læg i mellemtiden rosinerne i blød i portvinen.

  • 5.
    Hak de usmuttede mandler og læg ca. en tredjedel af dem til side til pynt.

  • 6.
    Rør det stuevarme smør sammen med rørsukkeret og tilsæt de portvinsmarinerede rosiner og hakkede mandler.

  • 7.
    Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm.

  • 8.
    Smør fyldet på og rul dejen sammen på langs til en rou-lade.

  • 9.
    Rul rouladen til den er 60 cm. lang.

  • 10.
    Form den til en krans, læg den over på en bageplade beklædt med bage-papir og lad den efterhæve i ca. 20 minutter.

  • 11.
    Pensl den med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de gemte hakkede mandler.

  • 12.
    Bag kransen ved 200° C i 20-25 minutter.

  • 13.
    Server den med 4 fødselsdagslys stukket ned i og evt. en sløjfe af noget smukt bånd.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17679 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1619 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 7.6 %7.2 g
Kulhydrat: 39.5 %37.6 g
Fedt: 51.6 %22.6 g
Alkohol: 1.3 %0.7 g
;