Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Inspiration
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Spiloppernes spiselige adventskrans
Spiloppernes spiselige adventskrans
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
7 dl hvedemel
175 g smør
50 g gær
2 spsk fint rørsukker
1 tsk salt
2 store æg
fyld
50 g rosiner
0.5 dl portvin
75 g mandler
50 g stuevarmt smør
3 spsk rørsukker
1 sammenpisket æg
perlesukker
hakkede mandel
SÅDAN GØR DU
1.
Smelt smørret og kom det i en bageskål sammen med melet.
2.
Smuldr gæren ned i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg.
3.
Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtet viskestykke et lunt sted i en lille times tid.
4.
Læg i mellemtiden rosinerne i blød i portvinen.
5.
Hak de usmuttede mandler og læg ca. en tredjedel af dem til side til pynt.
6.
Rør det stuevarme smør sammen med rørsukkeret og tilsæt de portvinsmarinerede rosiner og hakkede mandler.
7.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm.
8.
Smør fyldet på og rul dejen sammen på langs til en rou-lade.
9.
Rul rouladen til den er 60 cm. lang.
10.
Form den til en krans, læg den over på en bageplade beklædt med bage-papir og lad den efterhæve i ca. 20 minutter.
11.
Pensl den med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de gemte hakkede mandler.
12.
Bag kransen ved 200° C i 20-25 minutter.
13.
Server den med 4 fødselsdagslys stukket ned i og evt. en sløjfe af noget smukt bånd.
Brød og kager
Jul
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17679 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1619 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.9 g
Protein:
7.6 %
7.2 g
Kulhydrat:
39.5 %
37.6 g
Fedt:
51.6 %
22.6 g
Alkohol:
1.3 %
0.7 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;