Spiloppernes spiselige adventskrans

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Adventskrans
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Ingredienser
175 g smør
7 dl hvedemel
50 g gær
2 spsk fint rørsukker
1 tsk salt
2 store æg
Fyld:
50 g rosiner
1/2 dl portvin
75 g mandler
50 g stuevarmt smør
3 spsk rørsukker
Pensling og drys: 1 sammenpisket æg.
Perlesukker og de gemte hakkede mandler.

Sådan gør du

Smelt smørret og kom det i en bageskål sammen med melet. Smuldr gæren ned i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtet viskestykke et lunt sted i en lille times tid. Læg i mellemtiden rosinerne i blød i portvinen. Hak de usmuttede mandler og læg ca. en tredjedel af dem til side til pynt. Rør det stuevarme smør sammen med rørsukkeret og tilsæt de portvinsmarinerede rosiner og hakkede mandler.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm. Smør fyldet på og rul dejen sammen på langs til en rou-lade. Rul rouladen til den er 60 cm. lang. Form den til en krans, læg den over på en bageplade beklædt med bage-papir og lad den efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl den med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de gemte hakkede mandler. Bag kransen ved 200° C i 20-25 minutter. Server den med 4 fødselsdagslys stukket ned i og evt.
en sløjfe af noget smukt bånd.

Energifordeling pr. person:
1724KJ/412Kcal.
Næringsindhold pr. 100g
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 47,9 g.
Fedt: 21,4 g.