HjemOpskrifterSpareribs med sommersalat af grillede små tomater og feta

Spareribs med sommersalat af grillede små tomater og feta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
sommersalat:
  • 2 revelsben
  • 300 g cherrytomater
  • 50 g feldsalat
  • 100 g ristede mandler
  • 100 g græsk Puck® salatost i blok
  • 300 g nye kartofler
  • saft fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
tilbehør:
  • groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg spareribs med marinade i en alubakke, og grill dem ved indirekte varme i ca. 30 minutter.

  • 2.
    Spareribs kan også tilberedes i ovnen: Læg dem i en bradepande, og steg dem i ovnen efter forskriften ved 180°C i ca. 30 minutter.

  • 3.
    Kog nye kartofler til sommersalaten.

  • 4.
    Klargør grill til direkte varme eller varm en grillpande op.

  • 5.
    Grill cherrytomater i ca. 1 minut på hver side.

  • 6.
    Drys herefter med seasalt og kværnet peber.

  • 7.
    Hak mandler groft, skær feta i mindre stykker og del de kogte kartofler i halve.

  • 8.
    Bland feldsalat, mandler, feta og kartofler sammen til en sommersalat.

  • 9.
    Anret salaten på et fladt fad og top med de grillede tomater.

  • 10.
    Dryp med citronsaft og olivenolie og drys med salt og kværnet peber.

  • 11.
    Del spareribs og anret med sommersalaten.

  • 12.
    Tip: Kartoflerne kan med fordel koges dagen før.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5310 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
566 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 13.5 %4.5 g
Kulhydrat: 16.5 %5.5 g
Fedt: 70 %10.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;