HjemOpskrifterSouvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød

Souvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g nakkekoteletter
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • Saften fra 0.5 citron
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
Græsk salat
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt mynteblade
  • salt og sort peber
  • 150 g feta
Tilbehør
  • 4 pitabrød

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kødet i tern.

  • 2.
    Knus hvidløg, og bland det med oregano, paprika, citronsaft, olivenolie, salt og sort peber.

  • 3.
    Marinér kødet i blandingen – gerne natten over eller mindst 3 timer.

  • 4.
    Kom kødet på grillspyd, og grill dem 6-8 min. pr. side.

  • 5.
    Skær tomater i både og agurk i tern.

  • 6.
    Skær rødløg i tynde strimler.

  • 7.
    Kom tomat, agurk og løg i en skål, og vend det sammen med olivenolie, eddike, grofthakket mynte og lidt salt og peber.

  • 8.
    Smuldr fetaen på toppen.

  • 9.
    Servér med lune pitabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9260 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 27.5 %8.9 g
Kulhydrat: 32.4 %10.5 g
Fedt: 40.1 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;