HjemOpskrifterSouvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød

Souvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g nakkekoteletter
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
Græsk salat
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt friske mynteblade
  • salt og sort peber
  • 150 g feta
Tilbehør
  • 4 pitabrød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kødet i tern.

  • 2.
    Knus hvidløg, og bland det med oregano, paprika, citronsaft, olivenolie, salt og sort peber.

  • 3.
    Marinér kødet i blandingen – gerne natten over eller mindst 3 timer.

  • 4.
    Kom kødet på grillspyd, og grill dem 6-8 min. pr. side.

  • 5.
    Skær tomater i både og agurk i tern.

  • 6.
    Skær rødløg i tynde strimler.

  • 7.
    Kom tomat, agurk og løg i en skål, og vend det sammen med olivenolie, eddike, grofthakket mynte og lidt salt og peber.

  • 8.
    Smuldr fetaen på toppen.

  • 9.
    Servér med lune pitabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9078 kj / 2170 kcal
Næringsindhold pr. 100g
537 kj / 128 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 27.3 %8.6 g
Kulhydrat: 31.7 %10.0 g
Fedt: 41 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;