Souvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Souvlakispyd med grisenakke, græsk salat og pitabrød
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g nakkekoteletter 

2 fed hvidløg 

2 tsk. tørret oregano 

1 tsk. paprika 

Saft af ½ citron 

3 spsk. olivenolie 

1 tsk. groft salt 

Sort peber 

 

Græsk salat: 

250 g tomater

1 agurk. 1 rødløg

1 spsk. olivenolie 

1 spsk. hvidvinseddike 

1 håndfuld mynteblade 

Salt og sort peber 

150 g feta 

 

Tilbehør: 

4 pitabrød
 

Sådan gør du

Skær kødet i tern. Knus hvidløg, og bland det med oregano, paprika, citronsaft, olivenolie, salt og sort peber. Marinér kødet i blandingen – gerne natten over eller mindst 3 timer. Kom kødet på grillspyd, og grill dem 6-8 min. pr. side. Skær tomater i både og agurk i tern. Skær rødløg i tynde strimler. Kom tomat, agurk og løg i en skål, og vend det sammen med olivenolie, eddike, grofthakket mynte og lidt salt og peber. Smuldr fetaen på toppen. Servér med lune pitabrød.

 

Energi pr. person: 2852KJ/682Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8,2 g. 
Kulhydrat: 13,1 g. 
Fedt: 9 g.