Sous vide BBQ-marineret okseskank med mojo sauce, kartofler og grillet grønt

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
sous_vide_bbq_marineret_okseskank
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 Okseskank (ca. 3500 g)

1000 g nye nemme kartofler

1 spsk groft salt

500 g grønne asparges

300 g forårsløg

 

Mojo sauce:

2 røde peberfrugter

4 fed hvidløg

1 skive daggammelt brød

1 rød chili

1 tsk spidskommen

1 tsk seasalt

2 spsk rødvinseddike

4 spsk olivenolie

Sådan gør du

Ovnstegning: 1 time og 30 minutter ved 175°C. Grill: 1 time og 15 minutter ved indirekte varme, til skanken er gennemvarm.

Tilbered sous vide okseskank efter forskriften. Lav mojo sauce ved at blende alle ingredienser sammen. Smag til med ekstra salt. Kom skyllede, rengjorte kartofler i en sauterpande, så de fylder mest i bredden, kom vand på, så kartoflerne lige er dækket. Drys med 1 spsk groft salt. Kog kartofler, så al vandet fordamper. Til sidst dannes et saltlag rundt om hver kartoffel. Kogetid er cirka 25 minutter. Knæk enderne af de grønne asparges og skyl forårsløg. Grill asparges og forårsløg i 2-3 minutter på enten grill eller grillpande. Anret straks asparges og forårsløg med saltkogte kartofler og mojo sauce. Okseskanken skæres i skiver eller trækkes fra hinanden og anrettes på fad.

 

Energi pr. person: 2495 kJ / 594 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 7,0 g