Sous vide BBQ-marineret okseskank med mojo sauce, kartofler og grillet grønt

60-90 min
6 personer

Ingredienser

Sous vide okseskank

1 Okseskank (ca. 3500 g)

 

Mojo sauce:

2 røde peberfrugter

4 fed hvidløg

1 skive daggammelt brød

1 rød chili

1 tsk spidskommen

1 tsk seasalt

2 spsk rødvinseddike

4 spsk olivenolie

 

Saltkogte kartofler:

1000 g nye nemme kartofler

1 spsk groft salt

 

Grillede asparges og forårsløg:

500 g grønne asparges

300 g forårsløg

Tilbered sous vide okseskank efter forskriften.

Lav mojo sauce ved at blende alle ingredienser sammen. Smag til med ekstra salt. Kom skyllede, rengjorte kartofler i en sauterpande, så de fylder mest i bredden, kom vand på, så kartoflerne lige er dækket. Drys med 1 spsk groft salt. Kog kartofler, så al vandet fordamper. Til sidst dannes et saltlag rundt om hver kartoffel. Kogetid er cirka 25 minutter. Knæk enderne af de grønne asparges og skyl forårsløg. Grill asparges og forårsløg i 2-3 minutter på enten grill eller grillpande. Anret straks asparges og forårsløg med saltkogte kartofler og mojo sauce. Okseskanken skæres i skiver eller trækkes fra hinanden og anrettes på fad.

 

Energi pr. person: 2495 kJ / 594 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 3,5 g

Kulhydrat: 7,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Sous vide

Tilbered sous vide okseskank efter forskriften.

Lav mojo sauce ved at blende alle ingredienser sammen. Smag til med ekstra salt. Kom skyllede, rengjorte kartofler i en sauterpande, så de fylder mest i bredden, kom vand på, så kartoflerne lige er dækket. Drys med 1 spsk groft salt. Kog kartofler, så al vandet fordamper. Til sidst dannes et saltlag rundt om hver kartoffel. Kogetid er cirka 25 minutter. Knæk enderne af de grønne asparges og skyl forårsløg. Grill asparges og forårsløg i 2-3 minutter på enten grill eller grillpande. Anret straks asparges og forårsløg med saltkogte kartofler og mojo sauce. Okseskanken skæres i skiver eller trækkes fra hinanden og anrettes på fad.

 

Energi pr. person: 2495 kJ / 594 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 3,5 g

Kulhydrat: 7,0 g