HjemOpskrifterSous vide BBQ-marineret okseskank med mojo sauce, kartofler og grillet grønt

Sous vide BBQ-marineret okseskank med mojo sauce, kartofler og grillet grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 3.5 kg okseskank (ca. 3500 g)
  • 1 kg nye nemme kartoffel
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g grønne asparges
  • 300 g forårsløg
    mojo sauce:
    • 2 røde peberfrugter
    • 4 fed hvidløg
    • 1 skive brød
    • 1 rød chilipeber
    • 1 tsk hel spidskommen
    • 1 tsk havsalt
    • 2 spsk rødvinseddike
    • 4 spsk olivenolie

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Ovnstegning: 1 time og 30 minutter ved 175°C.

    • 2.
      Grill: 1 time og 15 minutter ved indirekte varme, til skanken er gennemvarm.

    • 3.
      Tilbered sous vide okseskank efter forskriften.

    • 4.
      Lav mojo sauce ved at blende alle ingredienser sammen.

    • 5.
      Smag til med ekstra salt.

    • 6.
      Kom skyllede, rengjorte kartofler i en sauterpande, så de fylder mest i bredden, kom vand på, så kartoflerne lige er dækket.

    • 7.
      Drys med 1 spsk groft salt.

    • 8.
      Kog kartofler, så al vandet fordamper.

    • 9.
      Til sidst dannes et saltlag rundt om hver kartoffel.

    • 10.
      Kogetid er cirka 25 minutter.

    • 11.
      Knæk enderne af de grønne asparges og skyl forårsløg.

    • 12.
      Grill asparges og forårsløg i 2-3 minutter på enten grill eller grillpande.

    • 13.
      Anret straks asparges og forårsløg med saltkogte kartofler og mojo sauce.

    • 14.
      Okseskanken skæres i skiver eller trækkes fra hinanden og anrettes på fad.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    39396 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    676 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.9 g
    Protein: 60.3 %24.0 g
    Kulhydrat: 10.5 %4.2 g
    Fedt: 29.2 %5.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;