HjemOpskrifterSommerlaks på grill

Sommerlaks på grill

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 800 g laksefileter
  • 1 bundt frisk dild
  • Skallen 1 citron (usprøjtet)
  • 0.5 dl hvidvin
  • fint salt
  • friskkværnet peber
  • 5 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 tsk revet peberrod
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 bundt hakkede radise
  • 700 g hakkede skrubbede nye kartofler
  • 0.5 romainesalat i strimler
  • 1 bundt forårsløg i lange strimler
  • 100 g grofthakket mandler

Sådan gør du

  • 1.
    Gnid laksefileten ind citronskal, læg den i stanniol sammen med dild, mere citronskal, hvidvin og drys med salt og peber.

  • 2.
    Fold stanniolen omkring fisken og sæt den på grillen.

  • 3.
    Grill i ca. 15-20 min.

  • 4.
    Bland en dressing af creme fraiche, peberrod, sennep, honning og radiser.

  • 5.
    Bland de kogte kartofler i dressingen.

  • 6.
    Anret på et fad i denne rækkefølge: romainesalat, kartoffelsalat, forårsløg og de hakkede mandler.

  • 7.
    Server salaten sammen med laksen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15024 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 24.1 %7.8 g
Kulhydrat: 14.7 %4.8 g
Fedt: 60.3 %9.0 g
Alkohol: 0.9 %0.2 g
;