Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Sommerlagkage med vaniljecreme og blåbær
Sommerlagkage med vaniljecreme og blåbær
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
vaniljelagkagebunde:
1 vaniljestang
50 g rørsukker
50 g æggeblommer
80 g æggehvider
10 g rørsukker
30 g hvedemel
0.5 tsk bagepulver
vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 g rørsukker
20 g Maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 g æggeblommer
2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
blåbærmousse:
2.5 blade husblas
250 g blåbær
1 vaniljestang
2.5 g rørsukker
2 limefrugter, skal og saft
2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
marcipanomslag:
250 g marcipan
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
SÅDAN GØR DU
1.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
2.
Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
3.
Find 2 skåle frem.
4.
Pisk vaniljesukker, de 50 g rørsukker og æggeblommer til en hvid og luftig æggesnaps i den ene skål.
5.
Pisk derefter æggehviderne og de 10 g rørsukker luftige og stive i den anden skål.
6.
Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen.
7.
Vend det sammen og vend derefter forsigtigt æggehvider- ne i.
8.
Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 190 °C varmluft i ca. 15-18 min.
9.
Lad bunden køle af i formen, inden bunden deles i to lige store bunde.
10.
Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs kanten og herefter en bund.
11.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
12.
Gem den tomme vaniljestang.
13.
Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
14.
Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen.
15.
Rør det godt sammen til det er jævnt.
16.
Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
17.
Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden.
18.
Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker.
19.
Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op.
20.
Hæld cremen op i en pose eller skål og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.
21.
Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig.
22.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med vaniljecremen.
23.
Hæld vaniljecremen henover bunden og placer den anden bund ovenpå cremen.
24.
Giv bunden et let tryk, så kagen samles.
25.
Stil kagen på køl imens moussen forberedes.
26.
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
27.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
28.
Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
29.
Kog vaniljesukker, sukker, blåbær, fintrevet limeskal og -saft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
30.
Skru herefter ned på svag varme og lad blåbærrene afgive en masse væde.
31.
Tag sukkerlagen af varmen.
32.
Sigt kompotten igennem en sigte, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme blåbærsaft og lad den svale, til den er fingervarm.
33.
Fisk den tomme vaniljestang op og sigt væden fra og gem den.
34.
Smør blåbærrene ud over bunden.
35.
Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum.
36.
Pisk blåbærlagen og en fjerdedel af flødeskummet godt sammen.
37.
Vend blåbærfløden i den resterende letpiskede fløde til en ensartet mousse.
38.
Tag kagen ud fra køl og hæld blåbærmoussen udover bunden.
39.
Glat overfladen med en spartel og stil kagen på køl igen i mindst 3 timer eller gerne natten over.
40.
Udrul marcipan i lidt flormelis til et marcipanbånd (71 cm langt og ca. 5-6 cm højde - tjek din kage) Pisk fløden til flødeskum.
41.
Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad.
42.
Smør kagens sidder op med flødeskum og rul marcipanen omkring kagen.
43.
Dekorer med blåbær på kagens top, sølvstøv og skovsyrer (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson, se side 7 for inspiration).
Lagkager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17863 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1054 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
7 %
4.3 g
Kulhydrat:
31 %
19.2 g
Fedt:
62 %
17.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;