skal af 1 citron (usprøjtet), skåret i julienne (tynde strimler)
4 skiver rugbrød
havsalt
Sådan gør du
Rugbrødschips:
1.
Rugbrødsskiverne skæres i 2 cm brede strimler, og bages i ovnen med en smule salt ved 180 grader til de er sprøde (ca. 7-10 minutter).
Laks:
1.
Smørret smeltes i en gryde og hvidløg vendes heri i ca. 1 minut.
2.
Herefter tilføjes soja, chiliflager, ingefær og honning og det hele bringes i kog.
3.
Laksen anbringes i et fad.
4.
Den varme marinade hældes over, og laksen bages i ca. 12-15 minutter ved 180 grader.
5.
Tip: Laksen skal anvendes kold, så den kan laves en dag i forvejen og sættes på køl.
6.
Asparges skæres i små stykker og laksen smuldres forsigtigt med fingrene. Anret begge dele i et glas og top det med rugbrødschips og citron skåret i tynde strimler.