Sojamarineret laks

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. portionslaks
3 spsk. soja
2 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. chiliflager
10 g frisk ingefær, finthakket
3 spsk. honning
4 spsk. smør
5 grønne asparges
Skal fra 1 citron, skåret i julienne (tynde strimler)
4 tynde skiver af daggammelt rugbrød
Salt

 

Sådan gør du

Rugbrødschips:
Rugbrødsskiverne skæres i 2 cm brede strimler, og bages i ovnen med en smule salt ved 180 grader til de er sprøde (ca. 7-10 minutter).

Laks:
Smørret smeltes i en gryde og hvidløg vendes heri i ca. 1 minut.
Herefter tilføjes soja, chiliflager, ingefær og honning og det hele bringes i kog. 
Laksen anbringes i et fad. Den varme marinade hældes over, og laksen bages i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. 
Tip: Laksen skal anvendes kold, så den kan laves en dag i forvejen og sættes på køl. 

Asparges skæres i små stykker og laksen smuldres forsigtigt med fingrene. Anret begge dele i et glas og top det med rugbrødschips og citron skåret i tynde strimler. 

Energi pr. person: 1679 Kj/  400 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 12,9 g. 
Fedt: 12,1 g.