HjemOpskrifterSojamarineret laks

Sojamarineret laks

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 portions laksefileter
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 10 g frisk ingefær, finthakket
  • 3 spsk honning
  • 4 spsk smør
  • 5 grønne asparges
  • skal af 1 citron (usprøjtet), skåret i julienne (tynde strimler)
  • 4 skiver rugbrød
  • havsalt

SÅDAN GØR DU

Rugbrødschips:
  • 1.
    Rugbrødsskiverne skæres i 2 cm brede strimler, og bages i ovnen med en smule salt ved 180 grader til de er sprøde (ca. 7-10 minutter).

Laks:
  • 1.
    Smørret smeltes i en gryde og hvidløg vendes heri i ca. 1 minut.

  • 2.
    Herefter tilføjes soja, chiliflager, ingefær og honning og det hele bringes i kog.

  • 3.
    Laksen anbringes i et fad.

  • 4.
    Den varme marinade hældes over, og laksen bages i ca. 12-15 minutter ved 180 grader.

  • 5.
    Tip: Laksen skal anvendes kold, så den kan laves en dag i forvejen og sættes på køl.

  • 6.
    Asparges skæres i små stykker og laksen smuldres forsigtigt med fingrene. Anret begge dele i et glas og top det med rugbrødschips og citron skåret i tynde strimler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9531 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
842 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 21.8 %10.8 g
Kulhydrat: 29.2 %14.5 g
Fedt: 49 %11.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;