HjemOpskrifterSød thai chilisauce med ingefær og hvidløg

Sød thai chilisauce med ingefær og hvidløg

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
  • 6 fed hvidløg
  • 10 røde chilipebre
  • 20 g frisk ingefær
  • 3 dl vand
  • 1 dl japansk riseddike eller lagereddike
  • 150 g sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 1.5 spsk Maizena majsstivelse
  • 2 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern stilken fra chilierne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg og skrællet ingefær.

  • 2.
    Hvis du ikke vil have saucen så stærk, kan du fjerne frøene fra ca. halvdelen af chilierne, men lad nogle være tilbage – det ser også smukt ud i den færdige sauce.

  • 3.
    Hak chili, hvidløg og ingefær fint, og kom det i en gryde sammen med 3 dl vand, eddike, sukker og salt.

  • 4.
    Lad det simre i 10 min.

  • 5.
    Rør maizena sammen med 2 spsk. vand, og rør det i den kogende chilisauce.

  • 6.
    Lad det koge videre et par minutter og sluk så.

  • 7.
    Hæld saucen på flasker, og lad den køle ned.

  • 8.
    Saucen vil tykne yderligere, når den er afkølet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3493 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
337 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 4.7 %0.9 g
Kulhydrat: 94.1 %18.6 g
Fedt: 1 %0.1 g
Alkohol: 0.2 %0.0 g
;