HjemOpskrifterSød thai chilisauce med ingefær og hvidløg
Sød thai chilisauce med ingefær og hvidløg
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
Ingredienser
1 person
6 fed hvidløg
10 røde chilipebre
20 g frisk ingefær
3 dl vand
1 dl japansk riseddike eller lagereddike
150 g sukker
2 tsk groft salt
1.5 spsk Maizena majsstivelse
2 dl vand
Sådan gør du
1.
Fjern stilken fra chilierne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg og skrællet ingefær.
2.
Hvis du ikke vil have saucen så stærk, kan du fjerne frøene fra ca. halvdelen af chilierne, men lad nogle være tilbage – det ser også smukt ud i den færdige sauce.
3.
Hak chili, hvidløg og ingefær fint, og kom det i en gryde sammen med 3 dl vand, eddike, sukker og salt.
4.
Lad det simre i 10 min.
5.
Rør maizena sammen med 2 spsk. vand, og rør det i den kogende chilisauce.