Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Sød thai chilisauce med ingefær og hvidløg

Bedømmelse (3)
0-30 min
1 person

Ingredienser

CA. 700 ML.


10 røde chilier

6 fed hvidløg

20 g ingefær

3 dl vand

1 dl riseddike eller lagereddike

150 g sukker

2 tsk. groft salt

1½ spsk. maizena

2 spsk. vand

Om råvarerne

Fjern stilken fra chilierne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg og skrællet ingefær. Hvis du ikke vil have saucen så stærk, kan du fjerne frøene fra ca. halvdelen af chilierne, men lad nogle være tilbage – det ser også smukt ud i den færdige sauce. Hak chili, hvidløg og ingefær fint, og kom det i en gryde sammen med 3 dl vand, eddike, sukker og salt. Lad det simre i 10 min. Rør maizena sammen med 2 spsk. vand, og rør det i den kogende chilisauce. Lad det koge videre et par minutter og sluk så. Hæld saucen på flasker, og lad den køle ned. Saucen vil tykne yderligere, når den er afkølet.

 

Energi pr. person: 406KJ/100Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,7 g.
Kulhydrat: 23,7 g.
Fedt: 0,1 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Sød thai chilisauce med ingefær og hvidløg

Fjern stilken fra chilierne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg og skrællet ingefær. Hvis du ikke vil have saucen så stærk, kan du fjerne frøene fra ca. halvdelen af chilierne, men lad nogle være tilbage – det ser også smukt ud i den færdige sauce. Hak chili, hvidløg og ingefær fint, og kom det i en gryde sammen med 3 dl vand, eddike, sukker og salt. Lad det simre i 10 min. Rør maizena sammen med 2 spsk. vand, og rør det i den kogende chilisauce. Lad det koge videre et par minutter og sluk så. Hæld saucen på flasker, og lad den køle ned. Saucen vil tykne yderligere, når den er afkølet.

 

Energi pr. person: 406KJ/100Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,7 g.
Kulhydrat: 23,7 g.
Fedt: 0,1 g.