1 personer
CA. 700 ML.
10 røde chilier
6 fed hvidløg
20 g ingefær
3 dl vand
1 dl riseddike eller lagereddike
150 g sukker
2 tsk. groft salt
1½ spsk. maizena
2 spsk. vand
Fjern stilken fra chilierne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg og skrællet ingefær. Hvis du ikke vil have saucen så stærk, kan du fjerne frøene fra ca. halvdelen af chilierne, men lad nogle være tilbage – det ser også smukt ud i den færdige sauce. Hak chili, hvidløg og ingefær fint, og kom det i en gryde sammen med 3 dl vand, eddike, sukker og salt. Lad det simre i 10 min. Rør maizena sammen med 2 spsk. vand, og rør det i den kogende chilisauce. Lad det koge videre et par minutter og sluk så. Hæld saucen på flasker, og lad den køle ned. Saucen vil tykne yderligere, når den er afkølet.
Energi pr. person: 406KJ/100Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,7 g.
Kulhydrat: 23,7 g.
Fedt: 0,1 g.