HjemOpskrifterSmørstegt torsk med gulerodspure og brød croutons

Smørstegt torsk med gulerodspure og brød croutons

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g torskefileter i 8 stykker
  • 50 g smør, saltet
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
    gulerodspure:
    • 400 g gulerødder i mindre stykker
    • 1 tsk rørsukker
    • 1 dl creme fraiche 18%
    • 1 spsk frisk timian
    • 1 fed hvidløg
      brød croutons:
      • 200 g hvedebrød, store, italiensk i tern
      • 2 spsk olivenolie
      • 1 tsk hvidløgssalt
        pynt:
        • frisk dild
        • brøndkarse

        Sådan gør du

        • 1.
          Skær torsk i 8 stykker, drys med salt og lad dem stå i 15 min og trække smag.

        • 2.
          Kog gulerødder med sukker til de er møre.

        • 3.
          Blendes med stav blender, vend creme fraiche, frisk timian og knust hvidløg i, smag til med salt og peber.

        • 4.
          Kom oliven olie på en stor pande og rist brødtern til gylden sprøde croutons, ryst panden undervejs og smag til med hvidløgssalt.

        • 5.
          Kom dem på en tallerken.

        • 6.
          Varm smør op på panden til det bruser, Kom 8 stykker torsk på en varm pande, sænk varmen og stegt i ca. 4 min på hver side.

        • 7.
          Vendes kun 1 gang, krydr med kværnet peber.

        • 8.
          Anret gulerods pure i bunden af tallerken, 2 stykker smørstegt torsk, dryp med smør fra panden og drys med brød croutons.

        • 9.
          Pynt med dild og brøndkarse.

        • 10.
          Energi pr. person: 2219 Kj/ 528 kcal.

        • 11.
          Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 10,7 g.

        • 12.
          Kulhydrat: 8,3 g.

        • 13.
          Fedt: 5,9 g.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        10747 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        673 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.3 g
        Protein: 25.8 %10.2 g
        Kulhydrat: 26.3 %10.4 g
        Fedt: 47.9 %8.7 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;