HjemOpskrifterSmørstegt torsk med gulerodspure og brød croutons

Smørstegt torsk med gulerodspure og brød croutons

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g torskefilet i 8 stykker
  • 50 g smør, saltet
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
gulerodspure:
  • 400 g gulerødder i mindre stykker
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 fed hvidløg
brød croutons:
  • 200 g hvedebrød, store, italiensk i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk hvidløgssalt
pynt:
  • dild
  • brøndkarse

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær torsk i 8 stykker, drys med salt og lad dem stå i 15 min og trække smag.

  • 2.
    Kog gulerødder med sukker til de er møre.

  • 3.
    Blendes med stav blender, vend creme fraiche, frisk timian og knust hvidløg i, smag til med salt og peber.

  • 4.
    Kom oliven olie på en stor pande og rist brødtern til gylden sprøde croutons, ryst panden undervejs og smag til med hvidløgssalt.

  • 5.
    Kom dem på en tallerken.

  • 6.
    Varm smør op på panden til det bruser, Kom 8 stykker torsk på en varm pande, sænk varmen og stegt i ca. 4 min på hver side.

  • 7.
    Vendes kun 1 gang, krydr med kværnet peber.

  • 8.
    Anret gulerods pure i bunden af tallerken, 2 stykker smørstegt torsk, dryp med smør fra panden og drys med brød croutons.

  • 9.
    Pynt med dild og brøndkarse.

  • 10.
    Energi pr. person: 2219 Kj/ 528 kcal.

  • 11.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 10,7 g.

  • 12.
    Kulhydrat: 8,3 g.

  • 13.
    Fedt: 5,9 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8811 kj / 2106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
551 kj / 132 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 33.3 %10.8 g
Kulhydrat: 25.2 %8.2 g
Fedt: 41.5 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;