Smørstegt torsk med gulerodspure og brød croutons

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g torsk, filet i 8 stykker

50 g smør, saltet

1 tsk. salt

kværnet peber

Gulerodspure:

400 g gulerod i mindre stykker

1 tsk. rørsukker

1 dl cremefraiche, 18%

1 spsk. timian, frisk

1 fed hvidløg

Brød croutons:

200 g hvedebrød, store, italiensk i tern

2 spsk. olivenolie

1 tsk. hvidløgssalt, Santa Maria

Pynt: Dild og brøndkarse

Sådan gør du

Skær torsk i 8 stykker, drys med salt og lad dem stå i 15 min og trække smag.

Kog gulerødder med sukker til de er møre. Blendes med stav blender, vend creme fraiche, frisk timian og knust hvidløg i, smag til med salt og peber.

Kom oliven olie på en stor pande og rist brødtern til gylden sprøde croutons, ryst panden undervejs og smag til med hvidløgssalt. Kom dem på en tallerken.

Varm smør op på panden til det bruser, Kom 8 stykker torsk på en varm pande, sænk varmen og stegt i ca. 4 min på hver side. Vendes kun 1 gang, krydr med kværnet peber.

Anret gulerods pure i bunden af tallerken, 2 stykker smørstegt torsk, dryp med smør fra panden og drys med brød croutons.

Pynt med dild og brøndkarse.

 

 

 

Energi pr. person:  2219 Kj/   528 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,7 g.
Kulhydrat: 8,3 g.

Fedt: 5,9 g.