HjemOpskrifterSmørdampede rødspættefileter med urter og brombær

Smørdampede rødspættefileter med urter og brombær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 gulerødder
  • 8 rødspættefileter
  • 1 porre
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 50 g smør
  • salt & friskkværnet peber
ristede selleritern
  • 600 g knoldselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
hvidvinssauce
  • væsken fra rødspættefilet
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & friskkværnet peber
tilbehør
  • 25 g krydderurter
  • 10 tsk ørredrogn
  • 150 g brombær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med fiskefileterne: Skræl og skær gulerødderne i tynde stave.

  • 2.
    Rul rødspættefileterne sammen med gulerodsstavene.

  • 3.
    Skyl porren og snit den i skiver.

  • 4.
    Sæt vin, vand, saften fra ½ citron og smør til at simre i en pande, og tilsæt rødspætterullerne og de snittede porrer.

  • 5.
    Dæk til med låg og lad retten dampe nænsomt ved medium varme i ca. 4 minutter, indtil fileterne er færdige.

  • 6.
    Smag til med en smule salt og peber.

  • 7.
    Skræl og skær selleri i tern.

  • 8.
    Varm 2 spsk olivenolie i en pande og rist selleriternene gyldne.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Fortsæt med hvidvinssaucen: Hæld væsken fra rødspættefileterne i en lille kasserolle sammen med hvidvinen og bring det i kog.

  • 11.
    Tilsæt smørtern lidt efter lidt under konstant piskning ved medium varme, så den tykner en smule.

  • 12.
    Smag til med citronsaft, salt og peber.

  • 13.
    Anret selleriternene på tallerkener sammen med porrer.

  • 14.
    Læg fisken på grøntsagerne og derefter plukkede krydderurter på toppen.

  • 15.
    Hæld en passende mængde sauce omkring fisken og pynt til sidst med ørredrogn og brombær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11179 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
464 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 30.1 %8.2 g
Kulhydrat: 9.6 %2.6 g
Fedt: 52.7 %6.6 g
Alkohol: 7.6 %1.2 g
;