Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Smørdampede rødspættefileter med urter og brombær
Smørdampede rødspættefileter med urter og brombær
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 gulerødder
600 g rødspættefileter
1 porre
3 dl hvidvin
1 dl vand
½ citron (usprøjtet)
150 g koldt smør
salt & friskkværnet peber
ristede selleritern
600 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
hvidvinssauce
600 g rødspættefileter
3 dl hvidvin
150 g koldt smør
1 spsk friskpresset citronsaft
salt & friskkværnet peber
tilbehør
25 g krydderurter
10 tsk ørredrogn
150 g brombær
SÅDAN GØR DU
1.
Start med fiskefileterne: Skræl og skær gulerødderne i tynde stave.
2.
Rul rødspættefileterne sammen med gulerodsstavene.
3.
Skyl porren og snit den i skiver.
4.
Sæt vin, vand, saften fra ½ citron og smør til at simre i en pande, og tilsæt rødspætterullerne og de snittede porrer.
5.
Dæk til med låg og lad retten dampe nænsomt ved medium varme i ca. 4 minutter, indtil fileterne er færdige.
6.
Smag til med en smule salt og peber.
7.
Skræl og skær selleri i tern.
8.
Varm 2 spsk olivenolie i en pande og rist selleriternene gyldne.
9.
Smag til med salt og peber.
10.
Fortsæt med hvidvinssaucen: Hæld væsken fra rødspættefileterne i en lille kasserolle sammen med hvidvinen og bring det i kog.
11.
Tilsæt smørtern lidt efter lidt under konstant piskning ved medium varme, så den tykner en smule.
12.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
13.
Anret selleriternene på tallerkener sammen med porrer.
14.
Læg fisken på grøntsagerne og derefter plukkede krydderurter på toppen.
15.
Hæld en passende mængde sauce omkring fisken og pynt til sidst med ørredrogn og brombær.
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11743 kj / 2807 kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kj / 116 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
13.9 %
4.0 g
Kulhydrat:
25.5 %
7.3 g
Fedt:
53.3 %
7.0 g
Alkohol:
7.3 %
1.2 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;