
Start med fiskefileterne: Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Rul rødspættefileterne sammen med gulerodsstavene. Skyl porren og snit den i skiver. Sæt vin, vand, saften fra ½ citron og smør til at simre i en pande, og tilsæt rødspætterullerne og de snittede porrer. Dæk til med låg og lad retten dampe nænsomt ved medium varme i ca. 4 minutter, indtil fileterne er færdige. Smag til med en smule salt og peber.
Skræl og skær selleri i tern. Varm 2 spsk olivenolie i en pande og rist selleriternene gyldne. Smag til med salt og peber.
Fortsæt med hvidvinssaucen: Hæld væsken fra rødspættefileterne i en lille kasserolle sammen med hvidvinen og bring det i kog. Tilsæt smørtern lidt efter lidt under konstant piskning ved medium varme, så den tykner en smule. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret selleriternene på tallerkener sammen med porrer. Læg fisken på grøntsagerne og derefter plukkede krydderurter på toppen. Hæld en passende mængde sauce omkring fisken og pynt til sidst med ørredrogn og brombær.
Energi pr. person: 2945 kJ / 701 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,0 g Kulhydrat: 3,5 g
Alkohol: 1,0 g