Slider med pulled mexichicken

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
slider
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 hele kyllingelår
Salt
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt sød paprika
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 fed hvidløg
1 appelsin

Guacamole:
2 modne avocado
½ fed hvidløg
½ tomat
Saft af ½ lime
2 spsk finthakket rødløg
Salt

Salsa:
1 grøn peberfrugt
3 tomater
2 spsk syltet jalapeno
Juice af ½ lime
1 håndfuld frisk koriander
8 sliderboller

Sådan gør du

Træk skindet af kyllingen og krydr kødet godt med salt og peber. Brun kyllingen godt på begge sider i olie. Krydr medpaprika, spidskommen og koriander over. Knus hvidløget over og pres saften af appelsinen henover. Vend det sammen og kom det i en stegeso eller en gryde med låg. Steges i ovnen ved 180 gr. i 1 time. Pil herefter kødet af kyllingen og kom det tilbage i juicen fra stegesoen.

Mos avocadokødet. Knus hvidløg og kom i sammen med tomat i fine tern. Vend det sammen med limejuice og hakket rødløg. Smag til med salt.

Lav en frisk salsa af finthakket peberfrugt med finthakkede tomater, hakket jalapeno, limejuice og frisk koriander. Varm sliderbollerne efter pakkens anvisning og server med kyllingekødet toppet med guacamole og salsa.
 

Energi pr. person: 2199KJ/525Kcal
Næringsindhold pr. 100 g
Protein: 8g
Kulhydrat: 16g
Fedt: 6g