HjemOpskrifterSimrekylling med vindruer, rosmarin og ristet kål

Simrekylling med vindruer, rosmarin og ristet kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling
  • salt og peber
  • 300 g skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g persillerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g stenfri, blå vindruer
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 300 g rødkål eller rød spidskål
  • 300 g grønkål
  • 2 spsk citronsaft
Tilbehør
  • 1 godt brød eller baguette

Sådan gør du

  • 1.
    Del kyllingen i lårstykker med over- og underlår og i bryststykker med vinge.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Skær skalotteløg og hvidløg i tynde skiver.

  • 4.
    Skræl persillerødderne, og skær dem i små tern.

  • 5.
    Varm 2 spsk. af olien i en gryde, og brun kyllingen godt på alle sider.

  • 6.
    Tag den op af gryden, og kom skalotteløg og persillerod i gryden.

  • 7.
    Steg i 5 min., tilsæt så hvidløg og steg i 1 minut.

  • 8.
    Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med vindruer og rosmarin, og hæld hvidvin og vand ved.

  • 9.
    Krydr med lidt ekstra salt og peber.

  • 10.
    Lad retten simre under låg i 45 min.

  • 11.
    Vend kyllingestykkerne undervejs.

  • 12.
    Skær rødkål i grove stykker, og pluk grønkål i stykker.

  • 13.
    Varm 1 spsk. olivenolie i en stor pande, og kom rødkålen i.

  • 14.
    Steg det i 5 min., til det begynder at brune i kanterne.

  • 15.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 16.
    Kom grønkålen i og steg videre, mens du vender det.

  • 17.
    Krydr igen med lidt salt og peber, og kom citronsaft over.

  • 18.
    Servér med godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14172 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 29.2 %7.5 g
Kulhydrat: 20.4 %5.3 g
Fedt: 46.4 %5.5 g
Alkohol: 4 %0.6 g
;