HjemOpskrifterSchiacciata med druer

Schiacciata med druer

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 2.5 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 4 spsk olivenolie
  • 8 g salt
  • 350 g hvedemel, gerne manitoba eller tipo 00
  • 250 g stenfri, blå vindruer - uden sten
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rør vand og gær sammen, og tilsæt 1 spsk. af olivenolien sammen med salt.

  • 2.
    Ælt melet i, og ælt dejen grundigt i 10 min., til den er meget smidig og blank.

  • 3.
    Lad den hæve i 1½ time til dobbelt størrelse.

  • 4.
    Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir, og stræk den ud, så den er 2 cm tyk.

  • 5.
    Skyl og tør vindruerne, og pres dem ned i dejen.

  • 6.
    Hvis det er store druer, skal de halveres.

  • 7.
    Fugt fingrene med vand, så dejen ikke klistrer.

  • 8.
    Træk nålene af rosmarinen, fordel dem på dejen, og dryp med resten af olien.

  • 9.
    Drys med flagesalt, og bag brødet ved 240°C i 12-15 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7800 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
825 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 7.4 %3.6 g
Kulhydrat: 64.4 %31.3 g
Fedt: 28.2 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;