HjemOpskrifterSashi osso buco med øl og jordskokkemos

Sashi osso buco med øl og jordskokkemos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 4 skiver osso buco
  • fint salt og sort peber
  • 4 spsk hvedemel
  • 250 g skalotteløg
  • 300 g gulerødder
  • 200 g persillerødder
  • 150 g bacontern
  • 4 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 50 ml øl - Leffe Blond
  • 4 dl vand
  • 700 g kartofler
  • 300 g jordskokker - friske eller frosne
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • friskkværnet hvid peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær 4 snit i kanten af hvert stykke kød, så det ikke folder op under tilberedning.

  • 2.
    Krydr kødet med salt og peber, og vend det i hvedemel.

  • 3.
    Del skalotteløg i halve, og skær gulerødder og persillerødder i grove tern.

  • 4.
    Steg bacon sprød i en gryde, og tag det op.

  • 5.
    Brun kødet på begge sider i baconfedtet, og tag det op.

  • 6.
    Kom skalotteløg, gulerødder og persillerødder i, og steg grøntsagerne i 5-6 min., til de begynder at tage farve.

  • 7.
    Kom tomatpuré, timian og laurbærblade i, og steg videre i et par minutter.

  • 8.
    Kom bacon og osso buco tilbage i gryden, og hæld øl og vand over.

  • 9.
    Lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt.

  • 10.
    Lav jordskokkemosen mens retten simrer.

  • 11.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

  • 12.
    Kog dem i usaltet vand, til de næsten er møre.

  • 13.
    Bruger du friske jordskokker, skal de skrælles og skæres i skiver.

  • 14.
    Kom dem i gryden med kartofler, og kog med i 10 min.

  • 15.
    Bruger du frosne, kan de kommes direkte i gryden.

  • 16.
    Varm mælk sammen med smør, så smørret smelter.

  • 17.
    Når både kartofler og jordskokker er helt møre, hældes vandet fra.

  • 18.
    Kom mælkeblandingen i, og mos med en gaffel eller kartoffelmoser.

  • 19.
    Smag mosen til med salt og godt med hvid peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9221 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
348 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 10.9 %2.2 g
Kulhydrat: 48.2 %9.9 g
Fedt: 40.9 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;