Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Sashi osso buco med øl og jordskokkemos
Sashi osso buco med øl og jordskokkemos
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
4 skiver osso buco
fint salt og sort peber
4 spsk hvedemel
250 g skalotteløg
300 g gulerødder
200 g persillerødder
150 g bacontern
4 spsk koncentreret tomatpuré
1 lille håndfuld frisk timian
2 laurbærblade
50 ml øl - Leffe Blond
4 dl vand
700 g kartofler
300 g jordskokker - friske eller frosne
2 dl sødmælk
50 g smør
friskkværnet hvid peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Skær 4 snit i kanten af hvert stykke kød, så det ikke folder op under tilberedning.
2.
Krydr kødet med salt og peber, og vend det i hvedemel.
3.
Del skalotteløg i halve, og skær gulerødder og persillerødder i grove tern.
4.
Steg bacon sprød i en gryde, og tag det op.
5.
Brun kødet på begge sider i baconfedtet, og tag det op.
6.
Kom skalotteløg, gulerødder og persillerødder i, og steg grøntsagerne i 5-6 min., til de begynder at tage farve.
7.
Kom tomatpuré, timian og laurbærblade i, og steg videre i et par minutter.
8.
Kom bacon og osso buco tilbage i gryden, og hæld øl og vand over.
9.
Lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt.
10.
Lav jordskokkemosen mens retten simrer.
11.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
12.
Kog dem i usaltet vand, til de næsten er møre.
13.
Bruger du friske jordskokker, skal de skrælles og skæres i skiver.
14.
Kom dem i gryden med kartofler, og kog med i 10 min.
15.
Bruger du frosne, kan de kommes direkte i gryden.
16.
Varm mælk sammen med smør, så smørret smelter.
17.
Når både kartofler og jordskokker er helt møre, hældes vandet fra.
18.
Kom mælkeblandingen i, og mos med en gaffel eller kartoffelmoser.
19.
Smag mosen til med salt og godt med hvid peber.
Italiensk
Gryderet
SPISETID opskrift
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9221 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
348 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.7 g
Protein:
10.9 %
2.2 g
Kulhydrat:
48.2 %
9.9 g
Fedt:
40.9 %
3.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;