Sandkage med rabarber

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
sandkage.jpg
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Sandkage med rabarber

200 g blødt smør

220 g lyst rørsukker

2 æg, str. M/L, stuetemperatur

1½ dl sødmælk

1 spsk citronsaft

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

200 g friske rabarber

2 spsk mandelflager eller mandler (fint hakket)

Sådan gør du

En lækker, nem og saftig sandkage med et strejf af citron og forårets dejlige syrlige rabarber. denne kage

egner sig godt til skovturen, klassenstime eller til eftermiddags kaffen. Kan nydes med lidt creme fraiche
eller lidt vaniljeis.

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Rør mælken i. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen og vend det sammen. Flæk din rabarber på den gange led og skær dem i små stave, 5 cm lange. Fordel dejen i en form (22 x 28 cm) beklædt med bagepapir på bund og sider. Læg rabarberstave flot på kagens top, og pres dem lidt ned i dejen. Drys med

mandelflager eller hakket mandler. Bag kagen ved 175 °C varmluft i ca. 45 min., eller til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker en kniv forsigtigt ned i midten. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

 

Energi pr. person: 1314 KJ/313,9 Kcal

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,3 g.

Kulhydrat: 39,3 g.

Fedt: 15,9 g