HjemOpskrifterSandkage med rabarber

Sandkage med rabarber

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 200 g blødt smør
  • 220 g rørsukker
  • 2 æg ved stuetemperatur
  • 1.5 dl sødmælk
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk mandelflager

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    En lækker, nem og saftig sandkage med et strejf af citron og forårets dejlige syrlige rabarber. denne kage egner sig godt til skovturen, klassenstime eller til eftermiddags kaffen.

  • 2.
    Kan nydes med lidt creme fraiche eller lidt vaniljeis.

  • 3.
    Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.

  • 4.
    Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.

  • 5.
    Rør mælken i.

  • 6.
    Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen og vend det sammen.

  • 7.
    Flæk din rabarber på den gange led og skær dem i små stave, 5 cm lange.

  • 8.
    Fordel dejen i en form (22 x 28 cm) beklædt med bagepapir på bund og sider.

  • 9.
    Læg rabarberstave flot på kagens top, og pres dem lidt ned i dejen.

  • 10.
    Drys med mandelflager eller hakket mandler.

  • 11.
    Bag kagen ved 175 °C varmluft i ca. 45 min., eller til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker en kniv forsigtigt ned i midten.

  • 12.
    Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15611 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1286 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.4 %4.1 g
Kulhydrat: 49.4 %37.3 g
Fedt: 45.2 %15.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;