Salat med grillede kæmperejer, mango og sesamdressing

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Salat med grillede kæmperejer, mango og sesamdressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 pose rå Vannamei rejer

1 mango

4 forårsløg

2 dl sugarsnaps

1 rød chili

1 lime

Olivenolie til stegning

Salt

Peber

2 håndfulde babyspinat

1 dl friske korianderblade

4 spsk chiliolie

 

Dressing:

1 hvidløgsfed

1 dl god mayonnaise

2 spsk sojasauce

2 spsk ristet sesamolie

1 tsk knust ingefær

2 spsk limesaft

Sådan gør du

Start med dressingen: Knus hvidløgsfeddet og rør det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Stil dressingen på køl.

Pil skallerne af rejerne, men lad halerne sidde på. Stil rejerne til side og snit det grønne til salaten. Skær mangoen i tynde skiver. Snit forårsløg i lange tynde strimler og halvér sugarsnaps på langs. Snit den røde chili i meget tynde skiver. Del limefrugten i 4 både. Varm en grillpande op og pensl den med en smule olivenolie. Grill rejerne i 30 sekunder på hver side og krydr dem med salt og peber. Anret rejerne på et stort fad eller på tallerkener sammen med spinatblade, mangoskiver, forårsløg, sugarsnaps, chili, koriander og limebåde. Dryp salaten med sesamdressingen og en smule chiliolie. Servér evt. med ekstra dressing ved siden og med et lunt, friskbagt brød.

 

Energi pr. person: 1574 kJ/ 384 kcal

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 5 g
Fedt:  10 g