HjemOpskrifterSalat med blåbær, grape og spidskål

Salat med blåbær, grape og spidskål

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 røde grapefrugter
  • 100 g rosenkål
  • 200 g spidskål
  • 0.5 agurk
  • 200 g blåbær
  • 1 æble
Dressing
  • 0.5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 tsk honning
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær skallen af de røde grapefrugter, og skær dem i skiver og halvér dem til halvmåner.

  • 2.
    Snit rosenkål meget fint, og skær spidskål i tynde strimler.

  • 3.
    Kom rosenkål og spidskål i koldt vand indtil brug.

  • 4.
    Kålen må gerne stå på køl så længe som muligt, så det bliver dejlig sprødt.

  • 5.
    Bland appelsinsaft med olivenolie, honning, salt og peber.

  • 6.
    Skyl og slyng spidskål og rosenkål fri for vand.

  • 7.
    Kom det i en stor skål med strimler af agurk.

  • 8.
    Vend dressingen i kålblandingen.

  • 9.
    Anret salaten med æbler i tern, rød grape og blåbær.

  • 10.
    Serveringstip: Smager godt til lyst kød, kylling og fisk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4234 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
252 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 6.2 %0.9 g
Kulhydrat: 50.4 %7.5 g
Fedt: 43.4 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;