HjemOpskrifterRustik rabarberkompot

Rustik rabarberkompot

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g Dansukker syltesukker
  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 appelsin - revet skal og saft heraf
  • 1.4 dl vand

Sådan gør du

  • 1.
    Dag 1: Skær rabarberne i mindre stykker og kom sukker og rabarber lagvis i en gryde – startende og sluttende med sukker.

  • 2.
    Flæk vaniljestangen og læg den i gryden indimellem rabarberne.

  • 3.
    Kom til sidst revet appelsinskal og appelsinsaft hen over blandingen.

  • 4.
    Lad gryden stå tildækket natten over.

  • 5.
    Dag 2: Tilsæt vand og opvarm kompotten ved middelhøj varme, indtil sukkeret er opløst.

  • 6.
    Rør forsigtigt i gryden, så rabarberne ikke bliver ødelagt.

  • 7.
    Skru derefter op på høj varme og kog i 5-7 minutter, indtil kompotten har nået sit geleringspunkt.

  • 8.
    Skum evt. af undervejs med en hulske.

  • 9.
    Hæld kompotten på skoldede glas og sæt låg på, så det slutter tæt.

  • 10.
    Opbevar i køleskabet.

  • 11.
    TIP! Forlæng holdbarheden på dit hjemmesylt.

  • 12.
    Afskum syltetøjet, inden det hældes på glas.

  • 13.
    Vask og skold både glas og låg.

  • 14.
    Fyld helt op til kanten af glasset.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4705 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 1.4 %0.3 g
Kulhydrat: 97.4 %23.0 g
Fedt: 1.2 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;