HjemOpskrifterRustik og krydret grøntsagssuppe

Rustik og krydret grøntsagssuppe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 g tørrede røde linser
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk ingefær revet
  • 3 tsk karry
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 300 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1.2 liter grøntsagsbouillon
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g spidskål
  • 1 tsk groft salt
  • Pynt: friske korianderblade BRUG "frisk koriander"

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl de røde linser i en sigte under koldt vand.

  • 2.
    Varm olivenolien op i en stor gryde.

  • 3.
    Hak hvidløg fint, og sautér dem sammen med friskrevet ingefær i 1 minut.

  • 4.
    Kom karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager i gryden og lad krydderierne sautere i 1 minut.

  • 5.
    Skær kartoflerne i store tern og gulerødderne i 1 cm tykke skiver.

  • 6.
    Kom røde linser, kartofler, gulerødder i gryden sammen med hakkede tomater og grøntsagsbouillon.

  • 7.
    Lad suppen koge under låg i 35 minutter ved medium varme.

  • 8.
    Kom cherrytomater og spidskål skåret i rustikke stykker i suppen og lad det koge med i 10 minutter.

  • 9.
    Smag til med salt.

  • 10.
    Anret med friske koriander.

  • 11.
    Serveringstip: Server med cremefraiche 18 % og groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6549 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
213 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 17.7 %2.2 g
Kulhydrat: 49.4 %6.2 g
Fedt: 32.9 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;