Rustik og krydret grøntsagssuppe

30-60 min
4 personer

Ingredienser

150 g røde linser

3 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

3 spsk friskrevet ingefær

3 tsk karry

3 tsk spidskommen

3 tsk koriander

1 tsk kardemomme

1/2 tsk chiliflager

300 g kartofler

200 g gulerødder

2 ds hakkede tomater

1,2 liter grøntsagsbouillon

200 g cherrytomater

100 g spidskål

1 tsk salt

 

Pynt: Friske koriander

Skyl de røde linser i en sigte under koldt vand. Varm olivenolien op i en stor gryde. Hak hvidløg fint, og sautér dem sammen med friskrevet ingefær i 1 minut. Kom karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager i gryden og lad krydderierne sautere i 1 minut. Skær kartoflerne i store tern og gulerødderne i 1 cm tykke skiver. Kom røde linser, kartofler, gulerødder i gryden sammen med hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad suppen koge under låg i 35 minutter ved medium varme. Kom cherrytomater og spidskål skåret i rustikke stykker i suppen og lad det koge med i 10 minutter. Smag til med salt. Anret med friske koriander.

Serveringstip: Server med cremefraiche 18 % og groft brød.

 

Energi pr. person:  1793 kJ / 427 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g
Fedt: 2,0 g

Kulhydrat: 7,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rustik og krydret grøntsagssuppe

Skyl de røde linser i en sigte under koldt vand. Varm olivenolien op i en stor gryde. Hak hvidløg fint, og sautér dem sammen med friskrevet ingefær i 1 minut. Kom karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager i gryden og lad krydderierne sautere i 1 minut. Skær kartoflerne i store tern og gulerødderne i 1 cm tykke skiver. Kom røde linser, kartofler, gulerødder i gryden sammen med hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad suppen koge under låg i 35 minutter ved medium varme. Kom cherrytomater og spidskål skåret i rustikke stykker i suppen og lad det koge med i 10 minutter. Smag til med salt. Anret med friske koriander.

Serveringstip: Server med cremefraiche 18 % og groft brød.

 

Energi pr. person:  1793 kJ / 427 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g
Fedt: 2,0 g

Kulhydrat: 7,0 g