Rustik og krydret grøntsagssuppe

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Rustik og krydret grøntsagssuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

150 g røde linser

3 spsk olivenolie

3 fed hvidløg

3 spsk friskrevet ingefær

3 tsk karry

3 tsk spidskommen

3 tsk koriander

1 tsk kardemomme

1/2 tsk chiliflager

300 g kartofler

200 g gulerødder

2 ds hakkede tomater

1,2 liter grøntsagsbouillon

200 g cherrytomater

100 g spidskål

1 tsk salt

 

Pynt: Friske koriander

Sådan gør du

Skyl de røde linser i en sigte under koldt vand. Varm olivenolien op i en stor gryde. Hak hvidløg fint, og sautér dem sammen med friskrevet ingefær i 1 minut. Kom karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager i gryden og lad krydderierne sautere i 1 minut. Skær kartoflerne i store tern og gulerødderne i 1 cm tykke skiver. Kom røde linser, kartofler, gulerødder i gryden sammen med hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Lad suppen koge under låg i 35 minutter ved medium varme. Kom cherrytomater og spidskål skåret i rustikke stykker i suppen og lad det koge med i 10 minutter. Smag til med salt. Anret med friske koriander.

Serveringstip: Server med cremefraiche 18 % og groft brød.

 

Energi pr. person:  1793 kJ / 427 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g
Fedt: 2,0 g

Kulhydrat: 7,0 g