HjemOpskrifterRustik kyllingesuppe med grønkål og linser

Rustik kyllingesuppe med grønkål og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling skrog
  • 1.5 liter vand
  • 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 3 timianblade
Fyld:
  • 400 g kartofler
  • 100 g pastinakker
  • 200 g gulerødder
  • 200 g tørrede røde linser
  • 50 g grønkål i mindre stykker
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom kyllingeskroget i en stor gryde.

  • 2.
    Hæld vand ved og tilsæt laurbærblade, peberkorn og timianstilke.

  • 3.
    Kog suppen langsomt op, så overskydende urenheder skummes af.

  • 4.
    Lad suppen simre i 1 time.

  • 5.
    Tag skroget op og pil kødet af til fyldet.

  • 6.
    Kom skroget tilbage i gryden, og lad det koge videre ved svag varme i 2 timer.

  • 7.
    Suppen sigtes og krydderier og skrog kasseres.

  • 8.
    Skær kartofler og pastinakker i tern og gulrødder i skiver.

  • 9.
    Hæld suppen i en gryde.

  • 10.
    Tilsæt kartofler, gulerødder, pastinakker og splitlinser og lad det koge i 15 minutter.

  • 11.
    Riv grønkålen i mindre stykker og kom det i suppen sammen med det kogte, pillede kyllingekød.

  • 12.
    Lad suppen koge i 10 minutter og smag til med salt og peber. Grøntsagerne skal helst være med bid.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13321 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
364 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 36 %7.7 g
Kulhydrat: 25.2 %5.4 g
Fedt: 38.8 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;