Rustik kyllingesuppe med grønkål og linser

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kyllingeskrog med lidt kyllingekød på

1,5 liter vand

3 laurbærblade

10 peberkorn

3 friske timianstilke

 

Fyld:

400 g kartofler

100 g pastinakker

200 g gulerødder

200 g røde splitlinser

50 g grønkål i mindre stykker

salt og peber

 
 

Sådan gør du

Kom kyllingeskroget i en stor gryde. Hæld vand ved og tilsæt laurbærblade, peberkorn og timianstilke. Kog suppen langsomt op, så overskydende urenheder skummes af. Lad suppen simre i 1 time. Tag skroget op og pil kødet af til fyldet. Kom skroget tilbage i gryden, og lad det koge videre ved svag varme i 2 timer. Suppen sigtes og krydderier og skrog kasseres.

Skær kartofler og pastinakker i tern og gulrødder i skiver. Hæld suppen i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder, pastinakker og splitlinser og lad det koge i 15 minutter. Riv grønkålen i mindre stykker og kom det i suppen sammen med det kogte, pillede kyllingekød. Lad suppen koge i 10 minutter og smag til med salt og peber. Grøntsagerne skal helst være med bid.

Serveringstip: Server suppen med grovflutes.

 

 

Energi pr. person: 1508 KJ / 359 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,5 g

Fedt: 1,0 g

Kulhydrat: 9,5 g