4 personer
Kom kyllingeskroget i en stor gryde. Hæld vand ved og tilsæt laurbærblade, peberkorn og timianstilke. Kog suppen langsomt op, så overskydende urenheder skummes af. Lad suppen simre i 1 time. Tag skroget op og pil kødet af til fyldet. Kom skroget tilbage i gryden, og lad det koge videre ved svag varme i 2 timer. Suppen sigtes og krydderier og skrog kasseres.
Skær kartofler og pastinakker i tern og gulrødder i skiver. Hæld suppen i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder, pastinakker og splitlinser og lad det koge i 15 minutter. Riv grønkålen i mindre stykker og kom det i suppen sammen med det kogte, pillede kyllingekød. Lad suppen koge i 10 minutter og smag til med salt og peber. Grøntsagerne skal helst være med bid.
Serveringstip: Server suppen med grovflutes.
Energi pr. person: 1508 KJ / 359 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 1,0 g
Kulhydrat: 9,5 g