HjemOpskrifterRustik hindbærtærte med creme og friske hindbær

Rustik hindbærtærte med creme og friske hindbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
mørdej:
  • 100 g mandler, hasselnødder eller valnødder
  • 225 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 75 g revet bagemarcipan
    creme:
    • 1.5 dl creme fraiche 38%
    • 1.5 dl fløde
    • 1 past. æggeblomme
    • 2 g flormelis
      pynt:
      • 500 g hindbær
      • 1 1 spsk tørret blomster drys
      • 2 g flormelis

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Blend eller hak nødder groft og kom dem i en skål med mel, flormelis og vaniljepulver.

      • 2.
        Kom tern af koldt smør i og saml dejen med et æg.

      • 3.
        Stil den køligt i 30 minutter.

      • 4.
        Rul dejen ud til cirka 30 cm i diameter, cirka 0,5 cm tykkelse på et stykke bagpapir.

      • 5.
        Riv marcipanen over og bag bunden ved 180°C i ca. 20 minutter.

      • 6.
        Lad bunden køle af på en rist.

      • 7.
        Lav cremen ved at piske alle ingredienserne sammen og stil den herefter på køl indtil brug.

      • 8.
        Anret den bagte bund på et fad, fordel cremen på toppen og top med friske hindbær og tørret blomsterdrys.

      • 9.
        Drys flormelis på toppen.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      16441 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1089 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 3.2 g
      Protein: 6.8 %4.4 g
      Kulhydrat: 33.1 %21.2 g
      Fedt: 60.1 %17.7 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;