HjemOpskrifterRullepølse med persille, sennepskorn og brown ale

Rullepølse med persille, sennepskorn og brown ale

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1.5 kg griseslag
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 løg
  • 2 spsk sennepskorn
  • 1 spsk groftkværnet peber
  • 1 tsk stødt allehånde
saltlage:
  • 2 dl vand
  • 250 g salt
  • 2 spsk sukker
  • 10 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
kogesuppe:
  • 2 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 2 stilke timianblade
  • 1 løg
  • 1 stk. porretop
  • 50 cl mørke øl

Sådan gør du

  • 1.
    Kog vand med salt og sukker, til det er opløst, og kom nelliker og laurbærblade i.

  • 2.
    Lad lagen køle helt af.

  • 3.
    Fold slaget let sammen, kom det i en beholder, og hæld lagen over.

  • 4.
    Dæk til med et tætsluttende låg, og lad rullepølsen trække i køleskabet i 3-4 dage.

  • 5.
    Tag slaget op af lagen, og dup det tørt med køkkenrulle.

  • 6.
    Læg det med fedtsiden nedad.

  • 7.
    Riv løget groft, og bland det med finthakket persille, sennepskorn, sort peber og allehånde.

  • 8.
    Fordel massen på kødet, og rul det stramt sammen.

  • 9.
    Brug et par kødnåle til at holde kødet sammen, og snør det så stramt sammen med kødsnor.

  • 10.
    Kom rullepølsen i en stor gryde, og tilsæt vand, laurbærblade, timian, løg i både, porretop og brown ale.

  • 11.
    Koges under låg i 1 time og 15 min.

  • 12.
    Den skal småkoge, ikke bulderkoge.

  • 13.
    Læg den varme rullepølse i pres i en rullepølsepresse i 24 timer i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15716 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
332 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 30.9 %6.1 g
Kulhydrat: 7.8 %1.5 g
Fedt: 58.6 %5.3 g
Alkohol: 2.7 %0.3 g
;