Rullepølse med timian og allehånde

fork and spoon
Frokost
clock
120+ min
Rullepølse med timian og allehånde
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

1 svineslag uden svær (ca. 1500 g)

6 spsk. groft salt

1 spsk. sukker

 

Fyld:
1 løg, finthakket og blancheret

2 tsk. groft salt

2 tsk. stødt allehånde

3 spsk. groftkværnet peber

1½ spsk. frisk timian, hakket

 

Kogelage:
2 l vand

1 laurbærblad

2 kviste timian

1 terning hønse- eller grøntsagsbouillon

Sådan gør du

Skær svineslaget til så det er pænt firkantet. Bland salt og sukker sammen og drys kødet på begge sider med et tyndt lag. Rul kødet sammen og kom det i en tæt plastikpose. Lad kødet trække i køleskabet i 2 døgn.

Tag kødet ud og skyl saltblandingen af. Dup kødet tørt og læg det med indersiden op ad. Hak løget, blancher det og bland med salt, allehånde, peber og timian og fordel det på 2/3 af slaget. Fold den rene tredjedel af kødet ind over den krydrede del og fold den sidste tredjedel over. Snør kødet stramt sammen med køkkensnor. Kom rullepølsen i en gryde med vand, laurbærblad, timian og bouillonterning og lad den simre i 1½ time.

Tag rullepølsen op af vandet og lad den hvile en halv time. Kom den herefter i en rullepølsepresse og lad den presse i et døgn i køleskabet. Hvis du ikke har en rullepølsepresse, kan du lægge rullepølsen i en brødform og lægge en anden brødform over. Kom sten eller konservesdåser i den øverste form for at presse ned over rullepølsen. Kan holde sig 3-4 dage på køl fra den er kogt.

 

Energi pr. person: 1497KJ/358Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16 g.
Kulhydrat: 1,2 g.
Fedt: 23 g.