HjemOpskrifterRullepølse med timian og allehånde

Rullepølse med timian og allehånde

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 6 spsk groft salt
  • 1 griseslag uden svær
  • 1 spsk sukker
fyld:
  • 1 løg, findthakket
  • 2 spsk groft salt
  • 2 tsk stødt allehånde
  • 3 spsk friskkværnet peber
  • 1.5 spsk frisk timian, hakket
kogelage:
  • 2 liter vand
  • 1 laurbærblad
  • 2 timianblade
  • 1 hønse- eller grøntsagsbouillon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær svineslaget til så det er pænt firkantet.

  • 2.
    Bland salt og sukker sammen og drys kødet på begge sider med et tyndt lag.

  • 3.
    Rul kødet sammen og kom det i en tæt plastikpose.

  • 4.
    Lad kødet trække i køleskabet i 2 døgn.

  • 5.
    Tag kødet ud og skyl saltblandingen af.

  • 6.
    Dup kødet tørt og læg det med indersiden op ad.

  • 7.
    Hak løget, blancher det og bland med salt, allehånde, peber og timian og fordel det på 2/3 af slaget.

  • 8.
    Fold den rene tredjedel af kødet ind over den krydrede del og fold den sidste tredjedel over.

  • 9.
    Snør kødet stramt sammen med køkkensnor.

  • 10.
    Kom rullepølsen i en gryde med vand, laurbærblad, timian og bouillonterning og lad den simre i 1½ time.

  • 11.
    Tag rullepølsen op af vandet og lad den hvile en halv time.

  • 12.
    Kom den herefter i en rullepølsepresse og lad den presse i et døgn i køleskabet.

  • 13.
    Hvis du ikke har en rullepølsepresse, kan du lægge rullepølsen i en brødform og lægge en anden brødform over.

  • 14.
    Kom sten eller konservesdåser i den øverste form for at presse ned over rullepølsen.

  • 15.
    Kan holde sig 3-4 dage på køl fra den er kogt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19869 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
457 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 33.5 %9.0 g
Kulhydrat: 2.7 %0.7 g
Fedt: 63.8 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;