HjemOpskrifterRugbrødslagkage med solbær

Rugbrødslagkage med solbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Rugbrødskagebunde
  • 6 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 150 g tørt rugbrød
  • 100 g hasselnødder
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • smør til formene
Fyld
  • 300 g frosne solbær
  • 150 g sukker
  • 0.5 liter piskefløde
  • 75 g mørk chokolade, 80%

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Del æggene, og pisk blommerne til en skummende æggesnaps med begge slags sukker.

  • 2.
    I en anden skål piskes hviderne helt stive.

  • 3.
    Blend rugbrød, hasselnødder, kakao, vanilje, bagepulver og kartoffelmel sammen, til det minder om rasp.

  • 4.
    Vend blandingen sammen med æggesnapsen, og vend derefter de piskede æggehvider i.

  • 5.
    Beklæd bundene på to springforme på ca. 22 cm med bagepapir, og smør bund og kanter med lidt smør.

  • 6.
    Fordel dejen i de to forme, og bag kagebundene ved 200°C i 10 min.

  • 7.
    Sænk varmen til 175°C, og bag videre i 20 min.

  • 8.
    Lad bundene køle af på en rist, og tag dem ud af springformene.

  • 9.
    Til fyld koges solbær op med sukker i 5 min.

  • 10.
    Lad det køle helt af.

  • 11.
    Pisk fløden til skum, og vend med halvdelen af solbærkompotten.

  • 12.
    Læg den ene kagebund på et kagefad, og kom halvdelen af solsbærskummet på.

  • 13.
    Læg den anden kagebund oven på, og top med resten af skummet.

  • 14.
    Pynt med resten af solbærkompotten og hakket chokolade eller chokoladespåner*.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21898 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1199 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.6 g
Protein: 6.8 %4.8 g
Kulhydrat: 39.2 %27.6 g
Fedt: 54 %17.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;