HjemOpskrifterRugbrød med hasselnødder

Rugbrød med hasselnødder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

1 portion
Surdej
  • 10 g moden surdej
  • 50 g rugmel
  • 0.5 dl lunkent vand
Rugbrød
  • 300 g skårne rugkerner
  • 75 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g grovvalsede havregryn + ekstra il formen
  • 1 spsk maltmel (kan udelades)
  • 2 spsk honning
  • 7 dl kogende vand
  • 100 g aktiv surdej
  • 300 g rugmel
  • 100 g hasselnødder
  • 15 g salt
  • 1 tsk smør til formen

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Gør surdejen klar ved at blande 10 g surdej med 50 g rugmel og ½ dl vand.

  • 2.
    Lad den stå ved stuetemperatur i 4-6 timer, til surdejen er fuld af luftbobler og vokset til over dobbelt størrelse.

  • 3.
    Bland rugkerner med hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, havregryn, maltmel og honning, og rør kogende vand i.

  • 4.
    Lad det stå og trække i en halv time, og rør så den aktive surdej i sammen med rugmel, hasselnødder og salt.

  • 5.
    Det er en sej dej, så brug gerne en røremaskine.

  • 6.
    Smør en brødform på ca. 10x10x30 cm, og drys indersiden med ekstra havregryn.

  • 7.
    Hæld dejen i, og glat overfladen.

  • 8.
    Dæk med et fugtigt klæde, og lad rugbrødet stå ved stuetemperatur i 4 timer, eller kom det i køleskabet i 12 timer, eller så det passer med at bage det dagen efter.

  • 9.
    Bag rugbrødet ved 180°C i 1 time og 45 min.

  • 10.
    Det skal have en kernetemperatur på 100°C, når det er færdigt.

  • 11.
    Tag rugbrødet ud af formen, og lad det køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17885 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
914 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 9.2 g
Protein: 12.2 %6.5 g
Kulhydrat: 48.3 %26.0 g
Fedt: 39.5 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;