HjemOpskrifterRoulade med chokolade og hindbær

Roulade med chokolade og hindbær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Dej
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 g sukker
  • 90 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 g sukker
Fyld
  • 1 blad husblas
  • 2.5 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g hindbær
Pynt
  • 1 dl piskefløde
  • 25 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 50 g hindbær
  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom æg, vaniljesukker og 90 g sukker i en skål og pisk det med elpisker til det er tykt, lyst og skummende.

  • 2.
    Sigt hvedemel og bagepulver i og vend det forsigtigt i æggeblandingen uden at slå for meget luft ud af dejen.

  • 3.
    Beklæd en bradepande på ca. 23x35 cm med bagepapir, smør den og kom dejen i.

  • 4.
    Glat overfladen ud og bag kagen i 10-14 min. ved 175 °C.

  • 5.
    Læg et rent stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med 2 spsk. sukker.

  • 6.
    Vend den nybagte, varme rouladebund ud på bagepapiret og træk forsigtigt det brugte bagepapir af kagens bund.

  • 7.
    Rul kagen sammen på den korte led med det nye bagepapir i.

  • 8.
    Lad den køle ned mens den er sammenrullet.

  • 9.
    Til fyld lægges husblas i blød i en dyb tallerken med koldt vand.

  • 10.
    Tag ½ dl af fløden fra og kom den i en lille gryde.

  • 11.
    Varm det op.

  • 12.
    Vrid vandet af det blødgjorte husblas og kom det i den varme fløde, så det smelter.

  • 13.
    Sluk for varmen.

  • 14.
    Tilsæt lidt af den kolde fløde, så temperaturen kommer ned.

  • 15.
    Rør så den lune fløde sammen med resten af fløden og 2 spsk. flormelis.

  • 16.
    Pisk fløden til skum.

  • 17.
    Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.

  • 18.
    Vend lidt af flødeskummen i chokoladen og vend derefter chokoladen i resten af flødeskummet, så du får en luftig chokolademousse.

  • 19.
    Rul forsigtigt kagebunden ud og smør chokolademoussen på.

  • 20.
    Kom hindbær på og rul forsigtig rouladen sammen om fyldet.

  • 21.
    Sæt den på et kagefad med samlingen ned ad og lad den trække i køleskabet i 30 min. eller længere.

  • 22.
    Til pynt piskes fløden til skum og kommes i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 23.
    Sprøjt små toppe af flødeskum på rouladen og pynt med hakket chokolade og hindbær.

  • 24.
    Giv til slut det hele et drys flormelis gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11729 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1192 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 6 %4.2 g
Kulhydrat: 41.7 %29.3 g
Fedt: 52.3 %16.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;