Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Roulade med chokolade og hindbær
Roulade med chokolade og hindbær
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
Dej
3 æg
1 tsk vaniljesukker
90 g sukker
90 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 g sukker
Fyld
1 blad husblas
2.5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
100 g hindbær
Pynt
1 dl piskefløde
25 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
50 g hindbær
2 spsk flormelis
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Kom æg, vaniljesukker og 90 g sukker i en skål og pisk det med elpisker til det er tykt, lyst og skummende.
2.
Sigt hvedemel og bagepulver i og vend det forsigtigt i æggeblandingen uden at slå for meget luft ud af dejen.
3.
Beklæd en bradepande på ca. 23x35 cm med bagepapir, smør den og kom dejen i.
4.
Glat overfladen ud og bag kagen i 10-14 min. ved 175 °C.
5.
Læg et rent stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med 2 spsk. sukker.
6.
Vend den nybagte, varme rouladebund ud på bagepapiret og træk forsigtigt det brugte bagepapir af kagens bund.
7.
Rul kagen sammen på den korte led med det nye bagepapir i.
8.
Lad den køle ned mens den er sammenrullet.
9.
Til fyld lægges husblas i blød i en dyb tallerken med koldt vand.
10.
Tag ½ dl af fløden fra og kom den i en lille gryde.
11.
Varm det op.
12.
Vrid vandet af det blødgjorte husblas og kom det i den varme fløde, så det smelter.
13.
Sluk for varmen.
14.
Tilsæt lidt af den kolde fløde, så temperaturen kommer ned.
15.
Rør så den lune fløde sammen med resten af fløden og 2 spsk. flormelis.
16.
Pisk fløden til skum.
17.
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
18.
Vend lidt af flødeskummen i chokoladen og vend derefter chokoladen i resten af flødeskummet, så du får en luftig chokolademousse.
19.
Rul forsigtigt kagebunden ud og smør chokolademoussen på.
20.
Kom hindbær på og rul forsigtig rouladen sammen om fyldet.
21.
Sæt den på et kagefad med samlingen ned ad og lad den trække i køleskabet i 30 min. eller længere.
22.
Til pynt piskes fløden til skum og kommes i en sprøjtepose med stjernetylle.
23.
Sprøjt små toppe af flødeskum på rouladen og pynt med hakket chokolade og hindbær.
24.
Giv til slut det hele et drys flormelis gennem en sigte.
Kager
SPISETID opskrift
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11729 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1192 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
6 %
4.2 g
Kulhydrat:
41.7 %
29.3 g
Fedt:
52.3 %
16.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;