HjemOpskrifterRosmarinstegt nakkesteg med hvidløg og citron

Rosmarinstegt nakkesteg med hvidløg og citron

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 kg nakkefileter
  • 10 fed hvidløg
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl rosmarinkviste
  • 3 citroner (usprøjtede)
  • Pynt: rosmarinkvist

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids nakkefiletens overflade i tern, ca. 1 cm dybe.

  • 2.
    Knus hvidløg, og kom det ned mellem ternene sammen med olivenolie, sort peber og salt.

  • 3.
    Kom nakkefileten i et ovnfast fad, og stik de små rosmarinkviste ned i kødet.

  • 4.
    Skær citroner i halve, og kom dem i fadet.

  • 5.
    Giv stegen 2 timer i ovnen ved 180°C.

  • 6.
    Efter 2 timer skrues ovnen op på 225°C i yderligere 15 minutter, så stegen bliver flot mørk på overfladen.

  • 7.
    Pak stegen ind i stanniol, men undlad at pakke den sprøde overflade ind.

  • 8.
    Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.

  • 9.
    Servér med de stegte citroner og pynt med frisk rosmarin.

  • 10.
    Serveringstip: Servér med lune kartofler og grønne asparges vendt med grøn pesto.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17552 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
703 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 35.4 %14.6 g
Kulhydrat: 2.7 %1.1 g
Fedt: 61.9 %11.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;