Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Rosmarinstegt nakkesteg med hvidløg og citron
Rosmarinstegt nakkesteg med hvidløg og citron
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
2 kg svinenakkefileter
10 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
1 tsk friskkværnet peber
2 tsk groft salt
2 dl rosmarinkviste
3 citroner (usprøjtede)
Pynt: rosmarinkvist
Sådan gør du
1.
Rids nakkefiletens overflade i tern, ca. 1 cm dybe.
2.
Knus hvidløg, og kom det ned mellem ternene sammen med olivenolie, sort peber og salt.
3.
Kom nakkefileten i et ovnfast fad, og stik de små rosmarinkviste ned i kødet.
4.
Skær citroner i halve, og kom dem i fadet.
5.
Giv stegen 2 timer i ovnen ved 180°C.
6.
Efter 2 timer skrues ovnen op på 225°C i yderligere 15 minutter, så stegen bliver flot mørk på overfladen.
7.
Pak stegen ind i stanniol, men undlad at pakke den sprøde overflade ind.
8.
Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.
9.
Servér med de stegte citroner og pynt med frisk rosmarin.
10.
Serveringstip: Servér med lune kartofler og grønne asparges vendt med grøn pesto.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17552 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
703 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.3 g
Protein:
35.4 %
14.6 g
Kulhydrat:
2.7 %
1.1 g
Fedt:
61.9 %
11.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;