HjemOpskrifterRødbederisotto med timian

Rødbederisotto med timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 10 g smør
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 350 g rødbeder
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1 dl fløde
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løg og hvidløg.

  • 2.
    Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg i ca. 2 minutter.

  • 3.
    Tilsæt risottoris og lad dem sautere i et par minutter.

  • 4.
    Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk.

  • 5.
    Tilsæt grønsagsbouillon lidt efter lidt og rør undervejs, så risene opsuger al bouillonen.

  • 6.
    Skær rødbeder i tern og tilsæt dem efter ca. 10 minutter.

  • 7.
    Risottoen er færdig på ca. 22-25 minutter.

  • 8.
    Hvis risene er blevet lidt tørre tilsæt da mere bouillon, så risottoen bliver let og lind.

  • 9.
    Vend den færdige risotto med fløde og revet parmesan.

  • 10.
    Gem lidt parmesan til pynt.

  • 11.
    Smag til med salt og kværnet peber og servér straks.

  • 12.
    Pynt: Frisk timian og parmesanost i flager Tilbehør: Groft landbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8281 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
384 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 13.6 %3.1 g
Kulhydrat: 57.9 %13.1 g
Fedt: 21.6 %2.2 g
Alkohol: 6.9 %0.9 g
;