4 personer
1 løg
2 fed hvidløg
10 g smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
8-10 dl grønsagsbouillon
350 g rødbeder
2 spsk timianblade
1 dl fløde
100 g revet parmesan
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg i ca. 2 minutter. Tilsæt risottoris og lad dem sautere i et par minutter. Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk. Tilsæt grønsagsbouillon lidt efter lidt og rør undervejs, så risene opsuger al bouillonen. Skær rødbeder i tern og tilsæt dem efter ca. 10 minutter. Risottoen er færdig på ca. 22-25 minutter. Hvis risene er blevet lidt tørre tilsæt da mere bouillon, så risottoen bliver let og lind.
Vend den færdige risotto med fløde og revet parmesan. Gem lidt parmesan til pynt. Smag til med salt og kværnet peber og servér straks.
Pynt: Frisk timian og parmesanost i flager
Tilbehør: Groft landbrød
Energi pr. person: 2267 kJ/ 540 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,0 g.
Fedt: 3,0 g.
Kulhydrat: 13,0 g.