Rødbedeburger med ristede svampe og løg

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
roedbedeburger_med_ristede_svampe_og_loeg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 grove burgerboller

500 g hakket oksekød

1 tsk. salt

100 g hakkede syltede rødbeder

Frisk kværnet peber

1 spsk. rapsolie

 

250 g østershatte

25 g smør

2 rødløg i tynde både

2 spsk. æbleeddike

100 g halve cherrytomater

100 g salat ost i blok

 

Pynt: Basilikum

Sådan gør du

Rør oksekødet sejt med salt og vend de hakkede rødbeder og kværnet peber i.

Form fire bøffer og steg dem ved jævn varme i rapsolie, ca. 5 min på hver side.

Skær bunden af østershatte, riv dem fra hinanden på langs i mindre stykker.

Steg de klargjorte svampe i smør ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt rødløg og æbleeddike og vend det rundt til rødløgene er blevet flot lyserøde, ca. 1 min. Vend tomaterne i og steg yderligere 1 min.

Lun burgerbollerne, flæk dem og læg rødbede bøf på underdelen, top med svampeblandingen. Drys med salat ost, pynt med basilikum og server straks.

 

 

 

 

Energi pr. person: 2677 Kj/   637 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,3 g.
Kulhydrat: 14,0  g.

Fedt: 6,7 g.