4 personer
4 grove burgerboller
500 g hakket oksekød
1 tsk. salt
100 g hakkede syltede rødbeder
Frisk kværnet peber
1 spsk. rapsolie
250 g østershatte
25 g smør
2 rødløg i tynde både
2 spsk. æbleeddike
100 g halve cherrytomater
100 g salat ost i blok
Pynt: Basilikum
Rør oksekødet sejt med salt og vend de hakkede rødbeder og kværnet peber i.
Form fire bøffer og steg dem ved jævn varme i rapsolie, ca. 5 min på hver side.
Skær bunden af østershatte, riv dem fra hinanden på langs i mindre stykker.
Steg de klargjorte svampe i smør ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt rødløg og æbleeddike og vend det rundt til rødløgene er blevet flot lyserøde, ca. 1 min. Vend tomaterne i og steg yderligere 1 min.
Lun burgerbollerne, flæk dem og læg rødbede bøf på underdelen, top med svampeblandingen. Drys med salat ost, pynt med basilikum og server straks.
Energi pr. person: 2677 Kj/ 637 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,3 g.
Kulhydrat: 14,0 g.
Fedt: 6,7 g.