HjemOpskrifterRødbedeburger med ristede svampe og løg

Rødbedeburger med ristede svampe og løg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 burgerboller
  • 1 tsk salt
  • 100 g syltede rødbeder
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 250 g østershatte
  • 25 g smør
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 spsk æbleeddike
  • 100 g halve cherrytomater
  • 100 g Arla Karolines Køkken® Salatost i blok (Udmeldt april 2018)
  • pynt med frisk basilikum

Sådan gør du

  • 1.
    Rør oksekødet sejt med salt og vend de hakkede rødbeder og kværnet peber i.

  • 2.
    Form fire bøffer og steg dem ved jævn varme i rapsolie, ca. 5 min på hver side.

  • 3.
    Skær bunden af østershatte, riv dem fra hinanden på langs i mindre stykker.

  • 4.
    Steg de klargjorte svampe i smør ved jævn varme i ca. 5 min.

  • 5.
    Tilsæt rødløg og æbleeddike og vend det rundt til rødløgene er blevet flot lyserøde, ca. 1 min.

  • 6.
    Vend tomaterne i og steg yderligere 1 min.

  • 7.
    Lun burgerbollerne, flæk dem og læg rødbede bøf på underdelen, top med svampeblandingen.

  • 8.
    Drys med salat ost, pynt med basilikum og server straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9758 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 25.1 %9.4 g
Kulhydrat: 26.4 %9.9 g
Fedt: 48.5 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;