HjemOpskrifterRød tomatmarmelade

Rød tomatmarmelade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g Dansukker syltesukker
  • 1 kg cherrytomat
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl æblecidereddike
  • 3 spsk finthakket frisk timian
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1.4 tsk groft salt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær tomaterne i små tern, kom dem i en gryde med sukker og bring blandingen i kog mens du rører rundt.

  • 2.
    Skru ned til svag varme, tilsæt derefter vaniljekorn og vaniljestang og kog under låg i ca. 1 time.

  • 3.
    Skru op til jævn varme, tag låget af og kog videre i ca. en halv time.

  • 4.
    Rør med jævne mellemrum, særligt mod slutningen, og skum evt. af med en hulske.

  • 5.
    Tilsæt æblecidereddike, krydderurter samt salt og kog ved jævn varme yderligere i ca. en halv time under jævnlig omrøring.

  • 6.
    Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen.

  • 7.
    Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til at køle af.

  • 8.
    TIP! Syltet frugt og bær forbindes ofte med marmelade eller kompot til dessert, men eksperimenter også med at bruge det som tilbehør til kød og grøntsager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11043 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 1.4 %0.5 g
Kulhydrat: 98.2 %34.9 g
Fedt: 0.4 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;