Skær tomaterne i små tern, kom dem i en gryde med sukker og bring blandingen i kog mens du rører rundt.
2.
Skru ned til svag varme, tilsæt derefter vaniljekorn og vaniljestang og kog under låg i ca. 1 time.
3.
Skru op til jævn varme, tag låget af og kog videre i ca. en halv time.
4.
Rør med jævne mellemrum, særligt mod slutningen, og skum evt. af med en hulske.
5.
Tilsæt æblecidereddike, krydderurter samt salt og kog ved jævn varme yderligere i ca. en halv time under jævnlig omrøring.
6.
Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen.
7.
Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til at køle af.
8.
TIP!
Syltet frugt og bær forbindes ofte med marmelade eller kompot til dessert, men eksperimenter også med at bruge det som tilbehør til kød og grøntsager.