HjemOpskrifterRoast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa

Roast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Roastbeef
  • salt og sort peber
  • 650 g roastbeef af dansk kalv
    Blomkålssalat:
    • 2 spsk olivenolie
    • 100 g ristede smuttede mandler
    • 300 g blomkål i små buketter
    • 2 fed hvidløg, knust
    • 1 bundt kruspersille, hakket
    • saft af 0.5 citron (usprøjtet)
    • salt og peber
      Blomkålscreme:
      • 400 g blomkål i buketter
      • 7 dl mælk
      • 70 g smør
      • saft af 0.5 citron (usprøjtet)
      • friskkværnet hvid peber
      • 1 tsk havsalt
        Tomatsalsa:
        • 500 g danske blommetomater uden kerner
        • 0.5 rød chilipeber chipotle morita, finthakket
        • 0.5 rød chilipeber, finthakket
        • 1 skalotteløg, finthakket
        • 1 spsk æbleeddike
        • 1 tsk rørsukker
        • havsalt

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Varm olie eller smør på en pande.

        • 2.
          Brun roasten af dansk kalv på alle sider på den varm pande, krydr med salt og peber.

        • 3.
          Steg roasten videre i ovn ved 200 grader i 15-20 min.

        • 4.
          Lad den hvile tildækket i 15 min. inden den skæres i skiver.

        • 5.
          Skær blommetomaterne i små tern og bland alle ingredienserne sammen til tomatsalsa.

        • 6.
          Kog blomkålsbuketterne i 12-15 min. i en gryde med mælk, til de er møre.

        • 7.
          Hæld mælken fra og lad blomkålsbuketterne dryppe af i en sigte.

        • 8.
          Gem 2 dl af mælken.

        • 9.
          Blend de møre blomkålsbuketter med 1-2 dl af mælken samt smørret med en stavblender til det har en cremet konsistens.

        • 10.
          Hold blomkålspuréen varm i en gryde og smag til med citronsaft, hvid peber og salt.

        • 11.
          Varm olivenolie på en pande. rist mandlerne gyldne. kom blomkålsbuketter ved og rist i yderligere 3 min.

        • 12.
          Vend det knuste hvidløg og den hakkede persille i.

        • 13.
          Smag til med citronsaft , salt og peber.

        • 14.
          Servér skiver af roast med lun blomkålssalat, blomkålspuré og tomatsalsa.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        10907 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        364 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.2 g
        Protein: 33.3 %7.1 g
        Kulhydrat: 16 %3.4 g
        Fedt: 50.7 %5.0 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;