Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Roast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa
Roast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Roastbeef
salt og sort peber
650 g roastbeef af dansk kalv
Blomkålssalat:
2 spsk olivenolie
100 g ristede smuttede mandler
300 g blomkål i små buketter
2 fed hvidløg, knust
1 bundt kruspersille, hakket
saft af 0.5 citron (usprøjtet)
salt og peber
Blomkålscreme:
400 g blomkål i buketter
7 dl mælk
70 g smør
saft af 0.5 citron (usprøjtet)
friskkværnet hvid peber
1 tsk havsalt
Tomatsalsa:
500 g danske blommetomater uden kerner
0.5 rød chilipeber chipotle morita, finthakket
0.5 rød chilipeber, finthakket
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk æbleeddike
1 tsk rørsukker
havsalt
Sådan gør du
1.
Varm olie eller smør på en pande.
2.
Brun roasten af dansk kalv på alle sider på den varm pande, krydr med salt og peber.
3.
Steg roasten videre i ovn ved 200 grader i 15-20 min.
4.
Lad den hvile tildækket i 15 min. inden den skæres i skiver.
5.
Skær blommetomaterne i små tern og bland alle ingredienserne sammen til tomatsalsa.
6.
Kog blomkålsbuketterne i 12-15 min. i en gryde med mælk, til de er møre.
7.
Hæld mælken fra og lad blomkålsbuketterne dryppe af i en sigte.
8.
Gem 2 dl af mælken.
9.
Blend de møre blomkålsbuketter med 1-2 dl af mælken samt smørret med en stavblender til det har en cremet konsistens.
10.
Hold blomkålspuréen varm i en gryde og smag til med citronsaft, hvid peber og salt.
11.
Varm olivenolie på en pande. rist mandlerne gyldne. kom blomkålsbuketter ved og rist i yderligere 3 min.
12.
Vend det knuste hvidløg og den hakkede persille i.
13.
Smag til med citronsaft , salt og peber.
14.
Servér skiver af roast med lun blomkålssalat, blomkålspuré og tomatsalsa.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10907 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
364 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
33.3 %
7.1 g
Kulhydrat:
16 %
3.4 g
Fedt:
50.7 %
5.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;