Roast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 roast af dansk kalv, ca. 600-700 g

salt og peber



Blomkålssalat:

2 spsk. olivenolie

100 g. ristede mandler uden skal

300 g. blomkål i små buketter

2 fed hvidløg, knust

1 pot persille, hakket

saft af ½ citron

salt og peber



Blomkålscreme:

400 g. blomkål i buketter

7 dl mælk

70 g. smør

saft af ½ citron

kværnet hvid peber

1 tsk. havsalt



Tomatsalsa:

500 g. danske blommetomater uden kerner

½ stk. chili chipotle morita, finthakket

½ frisk rød chili, finthakket

1 skalotteløg, finthakket

1 spsk. æbleeddike

1 tsk. rørsukker

havsalt

 

Sådan gør du

Varm olie eller smør på en pande. Brun roasten af dansk kalv på alle sider på den varm pande, krydr med salt og peber. Steg roasten videre i ovn ved 200 grader i 15-20 min. Lad den hvile tildækket i 15 min. inden den skæres i skiver.

Skær blommetomaterne i små tern og bland alle ingredienserne sammen til tomatsalsa.

Kog blomkålsbuketterne i 12-15 min. i en gryde med mælk, til de er møre. Hæld mælken fra og lad blomkålsbuketterne dryppe af i en sigte. Gem 2 dl af mælken. Blend de møre blomkålsbuketter med 1-2 dl af mælken samt smørret med en stavblender til det har en cremet konsistens. Hold blomkålspuréen varm i en gryde og smag til med citronsaft, hvid peber og salt.

Varm olivenolie på en pande. rist mandlerne gyldne. kom blomkålsbuketter ved og rist i yderligere 3 min. Vend det knuste hvidløg og den hakkede persille i. Smag til med citronsaft , salt og peber.

Servér skiver af roast med lun blomkålssalat, blomkålspuré og tomatsalsa.