HjemOpskrifterRoast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa

Roast af dansk kalv med 2 x blomkål og tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Roastbeef
  • salt og sort peber
  • 650 g roastbeef af dansk kalv
Blomkålssalat:
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g ristede smuttede mandler
  • 700 g blomkål i buketter
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 bundt kruspersille, hakket
  • saft af 1 citron (usprøjtet)
  • tsk salt og peber
Blomkålscreme:
  • 700 g blomkål i buketter
  • 7 dl mælk
  • 70 g smør
  • saft af 1 citron (usprøjtet)
  • friskkværnet hvid peber
  • 1 tsk havsalt
Tomatsalsa:
  • 500 g danske blommetomater uden kerner
  • 1 rød chilipeber, finthakket
  • 1 rød chilipeber, finthakket
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk rørsukker
  • havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm olie eller smør på en pande.

  • 2.
    Brun roasten af dansk kalv på alle sider på den varm pande, krydr med salt og peber.

  • 3.
    Steg roasten videre i ovn ved 200 grader i 15-20 min.

  • 4.
    Lad den hvile tildækket i 15 min. inden den skæres i skiver.

  • 5.
    Skær blommetomaterne i små tern og bland alle ingredienserne sammen til tomatsalsa.

  • 6.
    Kog blomkålsbuketterne i 12-15 min. i en gryde med mælk, til de er møre.

  • 7.
    Hæld mælken fra og lad blomkålsbuketterne dryppe af i en sigte.

  • 8.
    Gem 2 dl af mælken.

  • 9.
    Blend de møre blomkålsbuketter med 1-2 dl af mælken samt smørret med en stavblender til det har en cremet konsistens.

  • 10.
    Hold blomkålspuréen varm i en gryde og smag til med citronsaft, hvid peber og salt.

  • 11.
    Varm olivenolie på en pande. rist mandlerne gyldne. kom blomkålsbuketter ved og rist i yderligere 3 min.

  • 12.
    Vend det knuste hvidløg og den hakkede persille i.

  • 13.
    Smag til med citronsaft , salt og peber.

  • 14.
    Servér skiver af roast med lun blomkålssalat, blomkålspuré og tomatsalsa.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10978 kj / 2624 kcal
Næringsindhold pr. 100g
366 kj / 87 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 32.1 %6.9 g
Kulhydrat: 15.4 %3.3 g
Fedt: 52.5 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;