Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Rissalat med ristede svampe og parmesan

Bedømmelse (11)
0-30 min
Klimakærlig opskrift: 
4 personer

Ingredienser

2 dl risblanding med vilde ris

4 dl vand

Salt

500 g blandede svampe, f.eks. østershatte og champignon

200 g skalotteløg

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 lille bundt bredbladet persille

Saft af ½ citron

Sort peber

75 g ristede, røgede mandler

25 g parmesan i flager

Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt. Når vandet koger, sænkes varmen til lav. Lad risene simre under låg i 14 min. Lad dem trække i 10 min. Kom risene i en skål og lad dem køle lidt ned.

Rens svampene og skær dem i skiver eller i halve. Skær skalotteløg i strimler og hak hvidløget fint. Varm olien i en pande med høj varme. Kom svampe og løg i og steg det, til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Smag til med salt og peber. Bland svampe og løg i risene sammen med grofthakket persille, citronsaft, hakkede mandler og parmesan.

 

Energi pr. person: 1735KJ/415Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,9 g.
Kulhydrat: 12 g.
Fedt: 5,5 g.

Rissalat med ristede svampe og parmesan

Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt. Når vandet koger, sænkes varmen til lav. Lad risene simre under låg i 14 min. Lad dem trække i 10 min. Kom risene i en skål og lad dem køle lidt ned.

Rens svampene og skær dem i skiver eller i halve. Skær skalotteløg i strimler og hak hvidløget fint. Varm olien i en pande med høj varme. Kom svampe og løg i og steg det, til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Smag til med salt og peber. Bland svampe og løg i risene sammen med grofthakket persille, citronsaft, hakkede mandler og parmesan.

 

Energi pr. person: 1735KJ/415Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,9 g.
Kulhydrat: 12 g.
Fedt: 5,5 g.