4 personer
2 dl risblanding med vilde ris
4 dl vand
Salt
500 g blandede svampe, f.eks. østershatte og champignon
200 g skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille bundt bredbladet persille
Saft af ½ citron
Sort peber
75 g ristede, røgede mandler
25 g parmesan i flager
Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt. Når vandet koger, sænkes varmen til lav. Lad risene simre under låg i 14 min. Lad dem trække i 10 min. Kom risene i en skål og lad dem køle lidt ned.
Rens svampene og skær dem i skiver eller i halve. Skær skalotteløg i strimler og hak hvidløget fint. Varm olien i en pande med høj varme. Kom svampe og løg i og steg det, til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minut. Smag til med salt og peber. Bland svampe og løg i risene sammen med grofthakket persille, citronsaft, hakkede mandler og parmesan.
Energi pr. person: 1735KJ/415Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,9 g.
Kulhydrat: 12 g.
Fedt: 5,5 g.