HjemOpskrifterRissalat med ristede svampe og parmesan

Rissalat med ristede svampe og parmesan

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 120 g risblanding med vilde ris
  • 4 dl vand
  • groft salt
  • 500 g blandede svampe
  • 200 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • saft fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • sort peber
  • 75 g ristede røgede mandler
  • 25 g parmesanost i flager

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom ris i en gryde sammen med vand og lidt salt.

  • 2.
    Når vandet koger, sænkes varmen til lav.

  • 3.
    Lad risene simre under låg i 14 min.

  • 4.
    Lad dem trække i 10 min.

  • 5.
    Kom risene i en skål og lad dem køle lidt ned.

  • 6.
    Rens svampene og skær dem i skiver eller i halve.

  • 7.
    Skær skalotteløg i strimler og hak hvidløget fint.

  • 8.
    Varm olien i en pande med høj varme.

  • 9.
    Kom svampe og løg i og steg det, til det begynder at tage farve.

  • 10.
    Tilsæt hvidløg og steg videre et minut.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Bland svampe og løg i risene sammen med grofthakket persille, citronsaft, hakkede mandler og parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5683 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
386 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 17.4 %4.0 g
Kulhydrat: 39.5 %9.0 g
Fedt: 43.1 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;