Risotto med urter og grillet kylling

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Risotto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 liter hønsebouillon
50 g. Smør
1 løg, finthakket
1 dl. Hvidvin
300 g. Risottoris
4 spsk. Olivenolie
520 g. Kyllingeinderfilet delt i halve
2 dl. hakkede Forskellige krydderurter, fx basilikum, kørvel og persille
50 g. Parmesan, revet
Salt og kværnet peber

Sådan gør du

Smelt halvdelen af smørret i en gryde og lad det bruse op. Tilsæt løg og rist dem forsigtig ved lav varme til de er blanke. Hæld risene i, og sauter dem til de er gennemsigtige i kanten. Tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk. Hæld, lidt af gangen, bouillonen i gryden og rør rundt med en ske. Lad risottoen simre på denne måde under omrøring i ca. 25-30 minutter. Vend imens kyllingen med 3 spsk. olivenolie samt salt og peber. Grill kyllingen på en brandvarm grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side og sæt dem til side.

Risottoen er færdig når risene er al dente og risottoen er cremet i konsistensen. Rør til sidst kylling, resten af smørret, olivenolie, krydderurter og halvdelen af parmesanen i risottoen - Smag til med salt og peber. Pynt med det resterende parmesan og server. 

Energi pr. person:

2772 KJ (660 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 27,4 %

Fedt: 33,4 %

Kulhydrat: 39,2 %