HjemOpskrifterRisengrød – klassisk

Risengrød – klassisk

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g grødris
  • 4 dl vand
  • 1 liter sødmælk eller letmælk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • Evt. reven skal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 4 spsk rørsukker

Sådan gør du

  • 1.
    Kog vand og ris sammen i 2 minutter under omrøring.

  • 2.
    Tilsæt mælk og skru helt ned for varmen.

  • 3.
    Rør i gryden med jævne mellemrum de første 15 minutter, læg derefter låg på og lad grøden simre videre i ca. 25 minutter.

  • 4.
    Smag til med salt og rør rundt.

  • 5.
    Bland smør, kanel, evt. citronskal og sukker til en lind masse og sæt på køl.

  • 6.
    Servér risengrøden med kanelsmør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6705 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
377 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 12.1 %2.7 g
Kulhydrat: 67.1 %14.9 g
Fedt: 20.8 %2.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;