Risengrød med kardemommesmør og stegte æbler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Risengrød med kardemommesmør og stegte æbler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

300 g grødris eller risottoris

4 dl vand

2 l sødmælk

¼ tsk. groft salt

100 g blødt smør

1 tsk. stødt kardemomme

2 æbler

50 g sukker

2 tsk. kanel til kanelsukker

Sådan gør du

Kom ris og vand i en gryde og kog det op. Lad det simre i 5 min., før mælk og salt kommes i. Lad risene simre med låget på klem i 30-40 min. til grøden er tyk. Sørg for at røre rundt undervejs. Sluk for varmen og lad grøden trække 5 min før den serveres.

Rør smør sammen med kardemomme. Skær æblerne i både eller tern. Tag en teskefuld af kardemomme-smørret og smelt i pande. Steg æblerne i smørret, til de begynder at tage farve og bliver bløde. Servér risengrøden med en klat kardemommesmør og de stegte æbler. Og selvfølgelig kanelsukker.

 

Energi pr. person: 3581KJ/856Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,9 g.
Kulhydrat: 13,4 g.
Fedt: 5,1 g.