HjemOpskrifterRisengrød med kardemommesmør og stegte æbler

Risengrød med kardemommesmør og stegte æbler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g grødris
  • 4 dl vand
  • 2 liter sødmælk
  • 0.5 tsk groft salt
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 æbler
  • 50 g sukker
  • 2 tsk stødt kanel til kanelsukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom ris og vand i en gryde og kog det op.

  • 2.
    Lad det simre i 5 min., før mælk og salt kommes i.

  • 3.
    Lad risene simre med låget på klem i 30-40 min. til grøden er tyk.

  • 4.
    Sørg for at røre rundt undervejs.

  • 5.
    Sluk for varmen og lad grøden trække 5 min før den serveres.

  • 6.
    Rør smør sammen med kardemomme.

  • 7.
    Skær æblerne i både eller tern.

  • 8.
    Tag en teskefuld af kardemomme-smørret og smelt i pande.

  • 9.
    Steg æblerne i smørret, til de begynder at tage farve og bliver bløde.

  • 10.
    Servér risengrøden med en klat kardemommesmør og de stegte æbler.

  • 11.
    Og selvfølgelig kanelsukker.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14299 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
460 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 10.5 %2.8 g
Kulhydrat: 49.7 %13.5 g
Fedt: 39.8 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;