HjemOpskrifterRillette af ribbensstegsrester

Rillette af ribbensstegsrester

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 300 g rester af ribbenstege
  • 100 g svine- eller andefedt
  • 0.5 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk frisk timian
  • 2 tsk grov sennep
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Fjern evt. rester af svær fra stegen, og skær resten i grove tern.

  • 2.
    Kom det i en lille gryde sammen med svine- eller andefedt og vand.

  • 3.
    Lad det simre ved svag varme i 1 time og 15 min., til kødet er helt mørt.

  • 4.
    Sluk for varmen, og brug to gafler til at rive kødet i trevler.

  • 5.
    Bland timian, sennep, salt og godt med friskkværnet sort peber i, og fyld det i et patentglas eller en postejform.

  • 6.
    Læg et laurbærblad i, og tryk det lidt sammen, så fedtet lægger sig på toppen.

  • 7.
    Sæt rilletten på køl, til fedtet er hærdet, mindst 2 timer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3751 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
801 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 0.4 %0.2 g
Kulhydrat: 0.6 %0.3 g
Fedt: 99 %21.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;