HjemOpskrifterRice bowl med mango, teriyakilaks og broccoli

Rice bowl med mango, teriyakilaks og broccoli

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 4 laksefileter
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 spsk majsolie
  • 0.5 dl teriyakisauce
  • 1 spsk sesamfrø + ekstra til drys
  • 1 broccoli
  • 2 mangofrugter
  • 250 g rødkål
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom ris i en gryde med vand og lidt salt, og lad det simre under låg i 12 min.

  • 2.
    Lad risene trække i 10 min.

  • 3.
    Skær skindet af laksen, og skær den i store tern.

  • 4.
    Hak hvidløg og ingefær fint.

  • 5.
    Varm olien i en pande, og steg laksen i 2 min. pr. side.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg, ingefær, teriyakisauce og sesamfrø, og vend det rundt.

  • 7.
    Lad væden koge ind.

  • 8.
    Del broccolien i små buketter, og damp den i en gryde med lidt vand i bunden i 5 min.

  • 9.
    Skær mango i tern.

  • 10.
    Snit rødkålen fint, og vend med citronsaft.

  • 11.
    Kom ris i bunden af 4 skåle, og top med dampet broccoli, rødkål, stegt laks og mango.

  • 12.
    Drys med ekstra sesamfrø og koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11101 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 21.7 %5.6 g
Kulhydrat: 46.6 %12.0 g
Fedt: 31.7 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;