Ribollita

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredientser
  • 250 g hvide bønner - alt. brune bønner
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 125 g bacontern
  • 1.5 liter hønsebouillon - alt. grøntsags.
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 skorpe fra parmigiano reggiano (kan udelades)
  • 250 g grønkål
  • 3 tykke skiver daggamelt surdejsbrød
Tilbehør
  • god olivenolie
  • revet parmigiano reggiano

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kog de udblødte bønner møre i vand i 40-50 min.

  • 2.
    Skær bladselleri i skiver på ½ cm, og skær løg og fennikel i tynde strimler.

  • 3.
    Skær gulerødder i små tern, og hak hvidløg fint.

  • 4.
    Varm olivenolien i en gryde, og brun bacon.

  • 5.
    Tilsæt løg og fennikel, og steg videre i et par minutter.

  • 6.
    Kom hvidløg og gulerødder i.

  • 7.
    Vend det sammen, og hæld bouillon, tomater og parmesanskorpe ved.

  • 8.
    Lad suppen simre i 30 min.

  • 9.
    Tilsæt så de kogte bønner og fintsnittet kål, og kog videre i 10 min.

  • 10.
    Riv brødet i grove stykker, og kom det i suppen de sidste 5 min.

  • 11.
    Servér rygende varm med dryp af god olivenolie og revet parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25319 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
512 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 15.7 %4.7 g
Kulhydrat: 70.4 %21.2 g
Fedt: 13.9 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;