HjemOpskrifterRibeye med saltbagte kartofler, grønne asparges og kryddersmør

Ribeye med saltbagte kartofler, grønne asparges og kryddersmør

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • ribeye-steak af dansk krogmodnet oksekød
  • smør til stegning
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Kryddersmør
  • 150 blødt smør
  • 1 dl hakket kruspersille eller timian
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk cayennepeber
Saltbagte kartofler
  • 1 kg små kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • frisk timian
Grillede grønne asparges
  • 500 g grønne asparges
  • 1 tsk hvidløgssalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk eller rør smør med krydderurter, hvidløg og cayennepeber.

  • 2.
    Kom det i et stykke bagepapir og rul som en lille pølse. Kom det på frost indtil servering.

  • 3.
    Skrub og skyl de nemme kartofler. Kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, salt, kværnet peber og timian. Giv dem 40 minutter ved 200°C, og vend dem undervejs.

  • 4.
    Varm en pande op med smør og lad det bruse op.

  • 5.
    Kom én bøf på ad gangen, så panden forbliver varm. Brun bøffen gylden på begge sider i ca. 2-3 minutter på hver side.

  • 6.
    Krydr med salt og peber og læg bøfferne i et ovnfast fad.

  • 7.
    Brun alle 4 bøffer i ovnen i 5 minutter ved 200°C og lad dem derefter trække i yderligere 5 minutter, inden de anrettes på et fad skåret i skiver.

  • 8.
    Knæk enderne af de grønne asparges, der hvor de knækker naturligt.

  • 9.
    Varm en grillpande op og grill de grønne asparges i 5 minutter. Brug gerne et grydelåg til at holde aspargesene nede i grillpanden.

  • 10.
    Skær kryddersmør i 1 cm tykke skiver.

  • 11.
    Anret skiver af krogmodnet ribeye på et stort serveringsfad med de saltbagte kartofler og grillede asparges.

  • 12.
    Kom en skive kryddersmør på kødet og lad det smelte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9728 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.3 %1.7 g
Kulhydrat: 31.7 %10.4 g
Fedt: 63 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;