4 personer
Ribeye af dansk krogmodnet oksekød
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Kryddersmør:
150 g blødt smør
1 dl hakket persille eller timian
1 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
Saltbagte kartofler:
1 kg små nemme kartofler
3 spsk olivenolie
2 spsk seasalt
Kværnet peber
Frisk timian
Grillede grønne asparges:
500 g grønne asparges
1 tsk hvidløgssalt
Pisk eller rør smør med krydderurter, hvidløg og cayennepeber. Kom det i et stykke bagepapir og rul som en lille pølse. Kom det på frost indtil servering. Skrub og skyl de nemme kartofler. Kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, salt, kværnet peber og timian. Giv dem 40 minutter ved 200°C, og vend dem undervejs. Varm en pande op med smør og lad det bruse op. Kom én bøf på ad gangen, så panden forbliver varm. Brun bøffen gylden på begge sider i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og læg bøfferne i et ovnfast fad. Brun alle 4 bøffer i ovnen i 5 minutter ved 200°C og lad dem derefter trække i yderligere 5 minutter, inden de anrettes på et fad skåret i skiver.
Knæk enderne af de grønne asparges, der hvor de knækker naturligt. Varm en grillpande op og grill de grønne asparges i 5 minutter. Brug gerne et grydelåg til at holde aspargesene nede i grillpanden.
Skær kryddersmør i 1 cm tykke skiver. Anret skiver af krogmodnet ribeye på et stort serveringsfad med de saltbagte kartofler og grillede asparges. Kom en skive kryddersmør på kødet og lad det smelte.
Energi pr. person: 4940 KJ / 1176 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 14,0 g
Kulhydrat: 7,5 g