HjemOpskrifterRibbensteg og grønkålssalat med druer, valnødder og appelsindressing

Ribbensteg og grønkålssalat med druer, valnødder og appelsindressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og peber
  • hel Friland ribbensteg
  • 200 g hakket grønkål
  • 1 æble
  • 150 g vindruer
  • 1 ubehandlet appelsin
  • 50 g granatæblekerner
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 6 spsk olivenolie

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Gnid ribbenstegen godt med salt, og krydr med sort peber.

  • 2.
    Læg den i et ovnfast fad, og sørg for at oversiden ligger nogenlunde plant.

  • 3.
    Læg evt. et stykke sammenkrøllet alufolie under for at rette den op.

  • 4.
    Kom stegen i ovnen i 1 time og 20 min. ved 200 °C.

  • 5.
    Kom hakket grønkål i en skål.

  • 6.
    Skær æble i små tern, og skær vindruer i skiver.

  • 7.
    Riv skallen af appelsinen, og sæt det til side.

  • 8.
    Skær den hvide hinde af appelsinen, skær den så i skiver og dernæst i kvarte.

  • 9.
    Kom appelsin, æble og vindruer i salaten sammen med granatæblekerner og grofthakkede valnødder.

  • 10.
    Rør dijonsennep sammen med appelsinskal, honning og olivenolie.

  • 11.
    Smag til med salt og peber, og vend dressingen i salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4591 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
563 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 3.9 %1.3 g
Kulhydrat: 30.6 %10.1 g
Fedt: 65.5 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;