HjemOpskrifterRibbenssteg med rustik sommersalat

Ribbenssteg med rustik sommersalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 1 1 stk. ribbensteg
  • 1 bundt radise
  • 1 pose snack gulerod
  • 100 g friske ekstrafine ærter
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 1 hovedsalat
  • 1 dl hakket purløg

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Tør ribbensstegen godt af med køkkenrulle og gnid den ind i groft salt.

  • 2.
    Læg ribbensstegen på en rist i et ovnfast fad, og fyld op med cirka 1 liter vand i bunden.

  • 3.
    Steg nu ribbensstegen i ovnen ved 190C indtil en kernetemperatur på ca. 55C.

  • 4.
    Skru op for varmen, så ovnen bliver 240C, og tilbered ribbensstegen indtil den har sprøde svær og en kernetemperatur på 70C.

  • 5.
    Skyl og snit nu grøntsagerne til salaten.

  • 6.
    Anret salat, radiser, gulerødder, ærter og urter i en skål.

  • 7.
    Skær ribbensstegen i skiver og servér med sommersalat.

  • 8.
    Servér eventuelt sammen med kogte kartofler og dressing.

  • 9.
    Tip: Salaten smager dejligt sammen med en dressing lavet på dijonsennep, olivenolie, hvidvinseddike, et lille fed hakket hvidløg og frisk estragon.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
499 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
118 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 33.7 %2.3 g
Kulhydrat: 51.6 %3.6 g
Fedt: 14.7 %0.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;